Gareth Bale ilmoitti tammikuun alussa lopettavansa pelaajauransa.

33-vuotiaana pelaajauransa lopettanut Bale muistetaan parhaiten Real Madridista. Bale edusti Real Madridia vuodet 2013-20 ja 2021-22.

Bale iski Real Madridissa vuosien saatossa yli sata maalia ja voitti muun muassa viidesti Mestarien liigan ja kolmesti La Ligan mestaruuden.

Edustaessaan Real Madridia Bale joutui pahemman kerran madridilaismedian hampaisiin. Bale ei ollut kiinnostunut madridilaismedian show’sta pelaajan ympärillä, eikä antanut medialle haastatteluja ja madridilaismedia koki sen loukkauksena. Sen seurauksena madridilaismedia kritisoi Balea vuodesta toiseen.

Goal haastatteli Balen agenttina toiminutta Jonathan Barnettia. Barnettin mukaan Bale oli uransa huipulla maailman kolmen parhaan pelaajan joukossa.

– Balen ura oli uskomaton. Hän nousi maailman parhaiden pelaajien joukkoon. Bale oli kolmen parhaan joukossa. Lisäksi hän voitti vaikka mitä. Jos hänen uraansa tarkastelee, oli se toden totta uskomaton. Lisäksi Bale on huippupersoona. Oli todellinen kunnia työskennellä hänen agenttinaan. Bale oli erityinen pelaaja ja nyt hän ansaitsee nauttia elämästään jalkapallon ulkopuolella. Uskon Real Madridin kannattajien muistavan Balen kaikesta siitä, mitä he voittivat yhdessä.

Barnett otti kantaa myös madridilaismedian käytökseen.

– On olemassa paljon idiootteja. Varsinkin mediassa, jotka kirjoittivat idioottimaisia ja naurettavia juttuja. He eivät tienneet, mistä puhua tai kirjoittaa. Heidän olisi pitänyt valita joku toinen ammatti, eikä vain kirjoittaa roskaa. On lukuisia toimittajia, jotka kirjoittivat Balesta joitain juttuja vain, koska heillä ei ollut muuta kirjoitettavaa. Kun vuodet vierivät eteenpäin ja katsot taakse, huomaat ihmisten sanovan, etteivät nämä kirjoittajat ansaitse tulla tunnetuksi toimittajina. Heidän olisi pitänyt keskittyä johonkin muuhun.