Ansu Fatin kausi on ollut vaikea.

Urallaan merkittävistä loukkaantumisista kärsinyt nuorukainen ei ole onnistunut nostamaan itseään Xavin luottopelaajaksi. Fatilla on ollut suuria vaikeuksia mahtua Barcelonan avauskokoonpanoon, vaikka hän on ollut käytännössä koko kauden pelikunnossa.

20-vuotias vasen laitahyökkääjä on pelannut vasta reilut 1000 minuuttia La Ligassa. Kun kaikki kilpailut lasketaan mukaan, on Fati pelannut kuluvalla kaudella noin 1500 minuuttia. 41 ottelussa on syntynyt seitsemän maalia ja kolme maalisyöttöä.

Fatin agentti Jorge Mendes on tarjonnut pelaajaansa useille seuroille. Mundo Deportivon mukaan Barcelona on antanut Mendesille luvan etsiä tarjouksia Fatista. Lehden mukaan ainakin Bayern München, Manchester United ja Tottenham ovat osoittaneet kiinnostuksensa Fatia kohtaan.

Fati on kuitenkin ilmoittanut niin agentilleen kuin Barcelonallekin halustaan jäädä seuraan. Fatin tavoite on edelleen nousta Barcelonan avainpelaajaksi. Barcelona on kuitenkin todennäköisesti kesällä pakotettu pelaajamyynteihin saadakseen tilaa palkkakattoonsa. Barcelona on valmis myymään Fatin, jos se saa hänestä suuren tarjouksen.