Ivan Rakitić on viimeisin Sevillan pelaaja, joka on antanut ymmärtää, että joukkueen sisällä ei ollut kaikki hyvin Jorge Sampaolin alaisuudessa.

Sampaoli, 63, luotsasi Sevillaa ensimmäisen kerran vuosina 2016-2017 ja palasi seuraan viime lokakuussa Julen Lopeteguin korvaajaksi.

Argentiinalaisluotsi ei kuitenkaan saanut käännettyä Sevillan huolestuttavaa kurssia, ja hän sai lähtöpassit viime kuussa. Sampaolin tilalle tuli loppukauden sopimuksella José Luis Mendilibar.

Jo ennen Sampaolin potkuja osa Sevillan pelaajista kritisoi hänen metodejaan rivien välistä. Yassine Bounou ja Marcos Acuña sanoivat, että joukkueella oli vaikeuksia sisäistää, mitä Sampaoli halusi heiltä, joskin kumpikin painotti myös pelaajien vastuuta huonoista tuloksista.

Rakitić jatkoi AS:n haastattelussa pitkälti samalla linjalla. Kroatialaiskonkari piti Sampaolin pelityylistä, mutta kaikkia valmennuskeinoja hän ei tuntunut allekirjoittavan.

– Tällaista sattuu, kun esitykset eivät ole toivotulla tasolla. Meidän on kiitettävä Sampaolia ja myös Lopeteguita heidän työstään. Rakastin Sampaolin filosofiaa, hän on loistava valmentaja.

– Mutta monia huonoja asioita tapahtui. Loppujen lopuksi on kunnioitettava seuran päätöstä, vaikkakin olen siitä hyvin pahoillani. Olisin mielelläni jatkanut työskentelyä Jorgen kanssa.

Hyökkääjä Rafa Mir taas sanoi varsin suoraan Mundo Deportivolle, että Sampaolin ajamat asiat eivät toimineet.

– Hän on valmentaja, jolla on oma tyylinsä. Hän keksi pelaajille rooleja, joissa pelata. Hän teki asioita, jotka saivat jalkapalloilijan tuntemaan itsensä ulkopuoliseksi.

– Mendilibarin kanssa kaikki on hyvin. Hän on jalkapallomies, joka on ollut monessa seurassa.

Sevilla on pelannut Mendilibarin alaisuudessa kaksi sarjaottelua keräten niistä neljä pistettä. Torstaina Sevilla pelaa Manchester Unitedin vieraana Eurooppa-liigan puolivälierien avausosassa.

Sevilla Fútbol Club

@SevillaFC
📋 @Locampos15 por Pape Gueye, única novedad entre los 2⃣2⃣ citados para viajar a Manchester. ✈️

#UEL #WeareSevilla