Ronald Koeman valmensi Barcelonaa vuodet 2020-21.

Barcelonan seurajohto antoi Koemanille potkut syksyllä 2021 ja palkkasi Xavin joukkueen uudeksi päävalmentajaksi. Koeman voitti Barcelonan peräsimessä Copan mestaruuden keväällä 2021.

Koeman puhui Barcelonasta Marcan haastattelussa.

Viime aikoina katalonialaismediassa on puhuttu vahvasti Leo Messin mahdollisesta paluusta Barcelonaan. Koeman valmensi Barcelonaa, kun Messi jätti seuran jäätyään ilman jatkosopimustarjousta taloudellisista syistä.

– Messi on maailman paras pelaaja. Mikä tahansa joukkue on vahva, jos sillä on Messi riveissään. Olin Barcelonassa silloin, kun hän lähti ja se oli todella surullinen päivä. Minusta tuntuu edelleen oudolta nähdä hänet toisen seuran paita päällään. En tiedä, mikä hänen tilanne tai mielipide on. Olen sillä kannalla, että Messin pitäisi pelata Barcelonassa, Koeman viittasi teoreettiseen paluuseen.

Lehti tiedusteli, olisko Koeman valmis istumaan alas kahville Barcelonan puheenjohtaja Joan Laportan kanssa. Kaksikon välit ovat huonot. Laportan seurajohto paljasti medialle etsivänsä Koemanille aktiivisesti korvaajaa, vaikka Koeman valmensi tuolloin Barcelonaa. Lopulta Laporta ilmoitti luotsille potkuista lentokoneessa.

– Se olisi mielestäni vaikeaa. Minusta on turha puhua menneestä. Olen jo sanonut, mitä ajattelen. Nyt on katsottava tulevaisuuteen. Barcelona jatkaa omaa elämäänsä ja minä omaani. Haavat parantuvat ajan kanssa.

Koemanin mielestä Xavi on juuri oikeanlainen valmentaja Barcelonalle.

– Ulkopuolelta katsottuna hän vaikuttaa oikealta henkilöltä siihen rooliin. Xavi kehittyy ja seura hankkii pelaajia. Xavi pelasi urallaan Barcelonassa ja oli huipputason pelaaja. Hän on todella hyvä valmentaja tälle Barcelonalle. Ne hetket, kun pääsin puhumaan hänen kanssaan sisälsivät paljon kunnioitusta.

Koeman valmentaa nykyään Hollannin A-maajoukkuetta.