Espanjan keskikenttäpelaaja ja kapteeni Rodri oli tyytymätön hänen joukkueensa hävittyä tiistaina Skotlannille vieraissa 0-2 EM-karsinnoissa.

La Roja piti ottelussa selkeästi enemmän palloa, mutta käytännössä kaikki muut tilastot kääntyivät kotijoukkueen hyväksi, mukaan lukien se tärkein, eli maalit.

Kyseessä oli Espanjan ensimmäinen tappio EM-karsinnoissa sitten vuoden 2014, jolloin se hävisi Slovakialle 1-2.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

B/R Football

@brfootball
Scotland put an end to Spain’s 19-game unbeaten streak in European qualifiers with their first win against the Spanish since 1984 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿

Manchester Cityä edustava Rodri, 26, myönsi Espanjan virheet, mutta kritisoi kovin sanoin Skotlannin pelitapaa.

– Me teimme monta hyvää asiaa voittaaksemme pelin. Päästimme helppoja maaleja. Tämä on jalkapalloa – jos päästää helppoja maaleja, siitä rangaistaan, kommentoi Rodri Viaplaylle.

– Se on heidän pelitapansa, mutta minusta se on roskaa. Aina tuhlaamassa aikaa, aina provosoimassa, aina kaatuilemassa. Minusta se ei ole jalkapalloa.

– Me opimme seuraavaa kertaa varten. Me haluamme mennä kaksinkamppailuihin ja taistella. Me taistelemme aina, mutta tässä ei ole kyse taistelusta. Tässä on kyse ajanpeluusta. Neljä tai viisi pelaajaa kaatuilemassa, mutta se riippuu tuomarista, ei meistä.

– Me teimme tänään monia hyviä asioita, mutta maalit ovat se tärkein asia, emmekä onnistuneet maalinteossa.

EM-karsintojen lohko A
#JoukkueOVTHMP
1Skotlanti SCO22005-06
2Espanja ESP21013-23
3Norja NOR20111-41
4Georgia GEO10101-11
5Kypros CYP10010-30