Real Madrid myi Martin Ødegaardin Arsenaliin kesällä 2021 noin 35 miljoonalla eurolla.

Ødegaard oli pelannut edeltävän kauden jälkimmäisen puolikkaan Arsenalissa lainalla ja esiintynyt edukseen.

Sittemmin Ødegaard on noussut Arsenalin avainpelaajaksi ja kapteeniksi. Ødegaard taistelee Arsenalin kanssa kuluvalla kaudella Valioliigan voitosta. Arsenal johtaa Valioliigaa kahdeksan pisteen erolla yhden ottelun vähemmän pelanneeseen Manchester Cityyn.

Ødegaard kohtaa lauantaina Espanjan EM-karsintojen avausottelussa. Espanja isännöi Norjaa Málagassa.

Norjan A-maajoukkueen päävalmentaja Ståle Solbakkenin mukaan Real Madrid teki oikean ratkaisun myydessään Ødegaardin Arsenaliin.

– Se oli todella hieno juttu hänen kehittymisensä kannalta. Real Madrid on hoitanut ongelmansa ilman Martinia. Real Madridilla on hyvin lupaavia nuoria keskikenttäpelaajia. Kaksi nuorta ranskalaista (Eduardo Camavinga ja Aurélien Tchouaméni), jotka ovat pelanneet todella hyvin. Lisäksi veteraanipelaajat ovat pitäneet tasonsa. Martinin myyminen oli oikea ratkaisu seuran ja varsinkin pelaajan kannalta.