Barcelonan päävalmentaja Xavi on pettynyt siihen, millaisen vastaanoton hänen joukkueensa sai sunnuntaina Athletic Bilbaon vieraana La Ligassa.

San Mamesin kotiyleisö heitti avausjakson aikana kentälle väärennettyjä seteleitä, joihin oli painettu Barcelonan logo ja teksti, jossa luki: ”Mafia $”. Lisäksi Athleticin kannattajat lauloivat lauluja, joissa toivottiin, että Barcelona pudotetaan sarjasta.

Tempauksella viitattiin Barcelonaa vastaan nostettuihin korruptiosyytteisiin. Barcelonan väitetään maksaneen vuosina 2001-2018 yli 7,3 miljoonaa euroa Espanjan jalkapalloliiton erotuomarikomitean entisen varapuheenjohtajan Jose Maria Enriquez Negreiran omistamille yrityksille. Barcelonan epäillään saaneen rahaa vastaan suotuisia tuomaripäätöksiä.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Colin Millar

@Millar_Colin
Athletic Club Bilbao fans threw these "Mafia$" notes onto the pitch during their match vs Barcelona.

The protest came days after the Spanish Prosecutor officially charged Barcelona for "continued sporting corruption" in relation to payments to former referee chief Negreira.

Xavi muistutti, että Barcelonaa ei ole tuomittu mistään.

– Kunnioitan San Mamesin katsojia. He ovat aina kohdelleet minua hyvin, mutta olin yllättynyt vihamielisestä tunnelmasta Barcelonaa kohtaan, sanoi Xavi ESPN:n mukaan.

– Se oli surullista nähdä. Barcelona tuomitaan ennen aikojaan, mikä ei mielestäni ole hyväksi yhteiskunnalle. Jokaisella on vapaus ilmaista mielipiteensä, ja kunnioitan kaikkia mielipiteitä, olin niistä samaa mieltä tai en, mutta se sai minut surulliseksi.

Xavilta kysyttiin, odottaako hän vastaavanlaista ilmapiiriä Barcelonan tulevissa vieraspeleissä.

– Minulla ei ole mitään muuta lisättävää kuin se, että se tekee minut surulliseksi.

– Emme ole puhuneet siitä pukuhuoneessa pelaajien kanssa. Olemme täällä voittaaksemme ja olemme keskittyneet jalkapalloon. Olemme kaikki ammattilaisia.

Barcelona voitti Athletic Bilbaon 1-0.