Monchi on toiminut Sevillan urheilutoimenjohtajana yli 20 vuoden ajan.

Sevilla pestasi Monchin urheilutoimenjohtajakseen vuonna 2000. 17 vuotta myöhemmin Monchi siirtyi AS Roman urheilutoimenjohtajaksi. Monchi viihtyi Italiassa kahden vuoden ajan, kunnes edessä oli paluu Sevillaan.

Monchi on yksi jalkapallomaailman legendaarisimmista urheilutoimenjohtajista. Monchi on vuosien saatossa myynyt pelaajia satojen miljoonien eurojen voitolla eteenpäin ja saanut todellisen huippuammattilaisen maineen.

Kuluva kausi on ollut kuitenkin täysi pannukakku. Sevilla taistelee putoamista vastaan. Sevilla on parhaillaan sarjataulukossa 17. sijalla tasapisteissä putoamisviivan alapuolella olevan Almerían kanssa.

Monchin kesähankinnat epäonnistuivat täydellisesti ja useampi seuraan kesällä siirtynyt pelaaja on jo vaihtanut maisemaa. Samaan aikaan Monchi on saanut valtavaa kritiikkiä niin medialta kuin Sevillan kannattajilta.

Monchi harkitsee poistuvansa urheilutoimenjohtajan paikalta kuluvan kauden jälkeen.

– Eroaminen kesken kauden olisi pelkuruutta. Ja lisäksi se olisi todella negatiivinen viesti joukkueellemme. Jos eroaisin nyt, aiheuttaisin vain enemmän harmia kuin mitään muuta. Kun kausi päättyy, on aika tehdä päätöksiä, Monchi totesi espanjalaismediassa.