Carlo Ancelotti palasi Real Madridin peräsimeen touko-kesäkuun vaihteessa 2021.

Zinédine Zidane oli hiljattain jättänyt pestinsä joukkueen päävalmentajana. Monet yllättyivät, kun Ancelotti palasi Real Madridiin, sillä luotsia ei pidetty edes potentiaalisena vaihtoehtona. Tuolloin madridilaismediassa puhuttiin pitkälti Massimiliano Allegrista, Antonio Contesta ja Mauricio Pochettinosta.

Ancelotti kertoi Apple TV +:n haastattelussa palanneensa Real Madridiin pitkälti sattuman kautta.

Ancelotti valmensi tuolloin Evertonia ja soitti Real Madridin toimitusjohtaja José Ángel Sánchezille tiedustellakseen mahdollisuutta saada Evertoniin pelaajia, jotka eivät mahtuneet Real Madridin suunnitelmiin.

– Soitin hänelle kysyäkseni, voisinko saada Evertoniin jonkun pelaajan, jota he eivät enää halunneet joukkueeseensa. Keskustelun yhteydessä sain kuulla, että Real Madrid etsii uutta valmentajaa. Sanoin José Ángelille, että Real Madrid tarvitsee maailman parhaimpiin lukeutuvan valmentajan. Hän kysyi minulta, ketä tarkoitin ja vastasin, että ehditkö unohtaa mitä vuonna 2014 tapahtui, Ancelotti viittasi Mestarien liigan voittoon.

– Haluatko palata? Voitko palata? Anna minulle viisi minuuttia, Sánchez vastasi.

Real Madridin puheenjohtaja Florentino Pérez soitti Ancelottille muutamaa minuuttia myöhemmin.

– Sitten Pérez soitti minulle. Emme puhuneet mitään sopimuksesta. Sanoin hänelle, että haluaisin palata Real Madridiin ja sitten hoidimme kaiken tarpeellisen muutamassa tunnissa.

Pérez tiedostaa, miten pidetty hahmo Ancelotti on kannattajien ja pelaajien keskuudessa.

– Kaikki rakastavat häntä. Niin kannattajat kuin pelaajat, joten olemme hyvin onnellisia, kun hän on valmentajamme.