Real Madridin puolustaja David Alaba on joutunut sosiaalisessa mediassa ala-arvoisten kommenttien kohteeksi maanantai-illan jälkeen.

PSG:n argentiinalaistähti, Barcelonan kaikkien aikojen maalintekijä Lionel Messi valittiin maanantaina FIFA:n gaalassa viime vuoden parhaaksi miespelaajaksi.

Alaba, 30, toimi Itävallan maajoukkuekapteenin roolissa yhtenä äänestäjistä.

Real Madridin kannattajien keskuudessa ei ole katsottu hyvällä sitä, että Alaban ilmoitettiin äänestäneen voittajaksi Messiä eikä seurajoukkuekaveriaan Karim Benzemaa.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Äänien tultua julki Alaban Twitter- ja Instagram-tilien kommenttikentät ovat täyttyneet vihamielisistä viesteistä ja rasistisista kommenteista. Sosiaalisessa mediassa trendasi myös hetkellisesti hashtag, jossa luki #AlabaOut (suom. Alaba ulos).

Alaba kertoi tiistaina sosiaalisessa mediassa, että Itävallan maajoukkue valitsee yhdessä suosikkinsa ja hänen tehtävänsä on välittää äänestyksen tulokset eteenpäin.

– Itävallan maajoukkue äänestää tästä palkinnosta joukkueena, en minä yksin.

– Kaikki tietävät, erityisesti Karim, kuinka paljon ihailen häntä ja hänen suorituksiaan. Olen usein sanonut, että hän on minulle maailman paras hyökkääjä, ja se on edelleen totta. Epäilemättä.

David Alaba

@David_Alaba

David Alaba

@David_Alaba
Regarding FIFA The Best Award:
The Austrian national team vote for this award as a team, not me alone. Everyone in the team council is able to vote and that's how it's decided.

Everyone knows, especially Karim, how much I admire him and his performances
and I have often said that for me he is the best striker in the world, and that is still the case. Without doubt.