Real Madrid isännöi tänään, lauantaina, Atlético Madridia La Ligassa Espanjan pääkaupungin paikallistaistossa.

Los Blancos lähtee illan koitokseen sarjataulukon toiselta sijalta, kahdeksan pistettä perässä Barcelonaa. Neljäntenä majaileva Atléti taas on kymmenen pistettä perässä Madridia.’

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo kahdesti, ensin La Ligassa ja myöhemmin Copa del Reyn puolivälierässä.

Sarjakamppailussa Real Madrid oli vieraskentällä vahvempi maalein 2-1 ja cupin puolella valkopaidat kukistivat naapurinsa 3-1.

Kuntopuntari (La Liga)

Poissaolijat

Real Madrid

David Alaba (reisivamma)
Ferland Mendy (reisivamma)
Rodrygo Goes (lihasvamma)

Atlético Madrid

Rodrigo De Paul (lihasvamma)
Sergio Reguilón (reisivamma)

Arvioidut avaukset

Real Madrid

Vinícius Jr, Benzema, Valverde
Modric, Camavinga, Ceballos
Nacho, Rüdiger, Militão, Carvajal
Courtois

Atlético Madrid

Correa
Griezmann, Koke, Lemar, Barrios, Llorente
Mandava, Hermoso, Savić, Molina
Oblak

Valmentajien kommentit

Carlo Ancelotti, Real Madrid

Real Madridin päävalmentaja Carlo Ancelotti painotti perjantaina lehdistötilaisuudessaan, että hänen joukkueensa taistelee yhä myös La Ligan mestaruudesta, vaikka Barcelona uhkaakin karata sarjakärjessä.

– Huomisen ottelu on erityinen peli, jossa kohtaamme hyvässä vireessä olevan joukkueen. He tulevat taistelemaan kuten mekin. Siitä tulee kaunis ottelu niin kuin Copa del Reyssä.

– Me annamme kaikkemme voittaaksemme liigan tällä kaudella, kuten teimme myös viime vuonna. Tästä päivästä lähtien taistelemme kaikista kilpailuista, joissa olemme mukana. La Ligassa se on vaikeampaa, koska olemme perässä, mutta Mestarien liigassa meillä on pieni etu, sanoi Ancelotti viitaten avausosan 5-2-voittoon Liverpoolia vastaan.

Italialaisvalmentaja kehui vuolaasti Atlétin käskyttäjää Diego Simeonea.

– Haluaisin viettää aikaa hänen kanssaan, koska me kummatkin rakastamme jalkapalloa. En usko, että hänellä olisi mitään opittavaa minulta, mutta me voisimme oppia viettämällä aikaa yhdessä. En ole ikinä nähnyt hänen työskentelyään ja haluaisin henkilökohtaisena kokemuksena nähdä sen. Miten hän valmistautuu harjoituksiin ja niin edelleen.

– Se on tiedonlähde, kun näkee, miten muut valmentajat valmistautuvat peleihin. Haluaisin nähdä, miten hän valmistautuu huomiseen peliin. Voimme puhua tästä pelin jälkeen.

– Pidän hänestä ihmisenä, koska hän on mielestäni erittäin rehellinen arvioidessaan pelejä. Hän on ollut todella menestyksekäs Atleticon kanssa, koska ei pidä unohtaa, että suuri osa hänen joukkueensa saavutuksista on johtunut valmentajasta, jolla on omaleimainen ajattelutapa ja erittäin johdonmukainen joukkue. Se on ollut menestystarina.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Ancelotti ja Dani Carvajal keskustelemassa seurajoukkueiden MM-turnauksen voiton jälkeen. Kuva: Getty Images

Diego Simeone, Atlético Madrid

Atlético Madridin päävalmentaja Diego Simeone nousee illalla sivuamaan Luis Aragonésin seuraennätystä, kun hän johdattaa joukkonsa 612. otteluunsa Los Colchonerosin käskyttäjänä.

– Olen onnekas ja kiitollinen seuralle ja kaikille niille pelaajille, jotka ovat olleet mukana joukkueessa. Olisi mahdotonta saavuttaa näitä lukuja ilman kaikkia näitä tekijöitä. Olen kiitollinen pelaajille, he antoivat minulle mahdollisuuden ilmaista itseäni. Numeroiden mukana tulevat tulokset. Olen paikassa, jossa haluan olla, ja olen iloinen voidessani jatkaa.

Simeonelta kysyttiin, missä asioissa Atléti on kehittynyt MM-kisojen jälkeen. Argentiinalaisluotsi nosti esiin erityisesti Koken ja Mario Hermoson roolit.

– Joukkue on paljon parempi, koska pelaamme joukkueena, ja pudotimme Kokon entiselle paikalleen keskikentälle, mikä on antanut pelillemme enemmän sujuvuutta. Ja se on tietenkin parantanut sitä, miten liikumme keskikentältä hyökkäykseen. Ehkä kärsimme hieman enemmän puolustuspäässä, mutta yritämme löytää tasapainon.

– Mitä tulee Marioon, minulla ei ole epäilystäkään siitä, etteikö hänen kehittymisensä olisi suoraa seurausta siitä, että hän ymmärtää, mitä joukkue tarvitsee. Ei sitä, mitä Simeone tarvitsee, vaan sitä, mitä joukkue tarvitsee.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Simeonen Atléti on hävinnyt tänä vuonna La Ligassa vain Barcelonalle. Kuva: Getty Images

Televisiointi

Estadio Santiago Bernabéulla pelattava ottelu alkaa kello 19.30 ja näkyy suorana C More Maxilta sekä C Moren suoratoistopalvelusta. Pelin selostaa Lauri Kottonen.