Rafa Benítez valmensi Real Madridia kaudella 2015-16.

Benítez sai potkut tammikuun alussa 2016, joten pesti jäi lopulta vain puolen vuoden mittaiseksi.

Benítezin Real Madrid -pesti muistetaan rumasta 0-4 -kotitappiosta el Clásicossa ja pelikelvottomuuskohusta Copassa. Real Madrid pudotettiin Copasta, koska se peluutti pelikiellossa ollutta Denis Cherysheviä Cádiz-otteluparissa.

Real Madrid palkkasi Zinédine Zidanen Benítezin korvaajaksi, ja loppu on tunnetusti historiaa. Joukkue voitti vielä samalla kaudella Mestarien liigan.

El Larguero haastatteli Beníteziä, joka kertoi muistuttaneensa seuraa jopa kolmesti siitä, että pelikelvollisuusasiat on syytä tarkastaa ennen Copan otteluita.

– Aikakaudellani Real Madridissa minun ei annettu voittaa. Voitimme Mestarien liigan lohkomme. Real Madrid voitti sillä kaudella Mestarien liigan ja me teimme oman työmme siinä. Copasta meidät pudotettiin, koska peluutimme pelikelvotonta Cherysheviä. Muistutin kolme kertaa, että pelikelpoisuustilanne pitäisi tarkastaa, mutta silti seura teki virheen. Ja myöhemmin sain syyt niskoilleni.

Benítez kummasteli potkujensa ajankohtaa.

– Joukkueeni oli fyysisesti ylivoimainen vastustajiin verrattuna. Kun sain potkut, olimme La Ligassa kahden pisteen päässä Barcelonasta yhden ottelun vähemmän pelanneena. Kaksi kuukautta myöhemmin Barcelona oli karannut 12 pisteen päähän.