Barcelonan laitahyökkääjän Ansu Fatin agentti on laittanut neuvottelut asiakkaansa tulevaisuudesta tauolle kauden loppuun saakka, kertoo Diario Sport.

Fatia, 20, pidetään yhtenä Barcelonan lupaavimmista pelaajista, mutta hän on jäänyt viime vuosien loukkaantumistensa jälkeen vähemmälle vastuulle. Tämän kauden La Ligassa hän on päässyt avauskentälliseen vain seitsemän kertaa. Täyttä sarjaottelua hän ei ole päässyt pelaamaan kertaakaan.

Vaikka Fati on ollut tyystin sivussa vain yhdestä Barcelonan ottelusta koko kauden aikana, espanjalaislaiturin leirissä on huolestuttu hänen vähentyneestä peliajastaan.

Fatilla ja Barcelonalla on kesään 2027 ulottuva sopimus, mutta hänen tulevaisuutensa on ollut viime aikoina tapetilla. Barcelonan päävalmentaja Xavi on sanonut julkisesti, että hän odottaa huippulupauksen jatkavan seurassa, mutta asia ei ole niin yksinkertainen.

Barcelonan puheenjohtajalla Joan Laportalla on erittäin hyvä suhde Fatin agenttiin Jorge Mendesiin.

Jalkapallon ”superagenttina” tunnettu Mendes on toistaiseksi tyytynyt kertomaan Laportalle ja kumppaneille, että Fatia kohtaan on kiinnostusta Euroopan muista suurseuroista. Hän ei ole kuitenkaan vienyt asiaa pidemmälle Laportan tai kiinnostuneiden seurojen kanssa, koska haluaa antaa Barcelonalle ja Fatille mahdollisuuden keskittyä loppukauteen rauhassa.

Mendes ja Barcelona ovat sopineet, että Fatin tilanne nostetaan uudestaan pöydälle kauden päätyttyä. Barcelonassa tiedetään, että Fati on valtavan potentiaalinen pelaaja, mutta jos huippulupaukselle ei löydy peliaikaa, hänellä löytyy kyllä ottajia – ja Barcelona tarvitsee rahaa.

Juuri tällä hetkellä osapuolten välillä ei ole jännitteitä. Fati saanee tulevina viikkoina ja loppukauden aikana mahdollisuuksia näyttää osaamistaan, mutta hänen tulevaisuutensa Barcelonassa on hänestä itsestään kiinni.