Barcelona yrittää yhä löytää keinon, jolla Los Angeles Galaxyn laitapuolustaja Julián Araujo voisi siirtyä Kataloniaan.

Seurat pääsivät tammikuun siirtoikkunan loppumetreillä sopuun meksikolaispakin siirrosta Barcelonaan, mutta tarvittavat asiakirjat toimitettiin perille 18 sekuntia liian myöhässä.

Galaxy ja Barcelona tekivät valituksen FIFA:lle, mutta se ei mennyt läpi. Nyt valitusta yritetään tehdä korkeammalle taholle.

Barcelona on julkisesti kaavaillut Araujoa, 21, reservijoukkueeseen, mutta espanjalaismediassa on epäilty, että hänellä saattaisi olla tällä kaudella käyttöä myös ykkösmiehistössä. Héctor Bellerín siirtyi viime kuussa Sportingin riveihin Portugaliin, joten Barcelonalla on entistä vähemmän vaihtoehtoja puolustuksen oikealle laidalle.

– Olemme tarkkailleet häntä jonkin aikaa, mutta tiettyjen olosuhteiden, FIFA:n järjestelmässä olleen virheen takia emme saaneet diiliä maaliin. Ne kuuluisat 18 sekuntia, kommentoi Barcelonan jalkapallojohtaja Mateu Alemany Goalin mukaan.

– Halusimme hänet kakkosjoukkueeseen. Haluamme hänet ja etsimme ratkaisua, joko urheilun kansainvälisen vetoomustuomioistuimen kautta tai sitten hän voi pelata toisessa joukkueessa viisi kuukautta ja tulla sitten tänne.

Galaxyn päävalmentaja Greg Vanney sanoi Los Angeles Daily Newsin haastattelussa, että Araujo odottaa yhä välitilassa, mitä seuraavaksi tapahtuu.

– Tarvitsemme selvennystä hänen siirrostaan ja siitä, tuleeko hän takaisin seuraan vai onko tässä jokin muu ratkaisu.

– Tarvitsemme selvennystä FIFA:lta ja Barcelonalta, miten tämä asia lopulta etenee ja missä vaiheessa hän on tätä prosessia. Toivottavasti saamme sen parin päivän sisällä.