Barcelona on vahvistanut, että sillä on optio hankkia Atlético Madridin laitapelaaja Yannick Carrasco ensi kesänä.

Katalonian suurseura kertoi optiosta samalla, kun se tiedotti myyneensä hyökkääjä Memphis Depayn Atléticoon. Depaysta, 28, maksetaan alustavasti kolmen miljoonan euron siirtokorvaus, joka voi kasvaa bonusten myötä vielä miljoonalla eurolla.

– Sopimukseen sisältyy etuoikeutettu mutta ei pakollinen osto-optio Yannick Carrascolle, kertoi Barcelona.

Barcelonan ei siis ole pakko hankkia Carrascoa, 29, ensi kesänä, mutta seurat ovat sopineet jo keskenään potentiaalisesta siirtosummasta, joka on Diario Sportin mukaan 15-20 miljoonaa euroa.

Lehtitietojen mukaan Barcelona olisi halunnut Carrascon jo nyt Depayn korvaajaksi, mutta Atlético ei suostunut siihen, joten seurat päätyivät toisenlaiseen ratkaisuun.

Belgian A-maajoukkueessa 62 kertaa esiintynyt Carrasco edusti Atléticoa ensimmäisen kerran jo vuosina 2015-2018. Seuraavat pari vuotta hän vietti kiinalaisessa Dalian Professionalissa, mutta Carrasco palasi Atléticoon tammikuussa 2020 lainalle ja puoli vuotta myöhemmin pysyvällä siirrolla.

Tällä kaudella hän on pelannut Atléticossa 23 ottelua tehden niissä yhteensä neljä maalia ja syöttäen kaksi. Carrasco oli Belgian mukana Qatarin MM-kisoissa ja esiintyi kahdessa pelissä.