Cádiz ja Elche iskivät yhteen maanantai-iltana La Ligan jumbokamppailussa. Ottelu päättyi lopulta 1-1 -tasapeliin.

Elchen Ezequiel Ponce viimeisteli tasoitusmaalin kymmenisen minuuttia ennen päätösvihellystä. Tasoitusmaalista nousi suorastaan valtava kohu Espanjassa, sillä kyseessä oli selvä paitsio, joka meni tuomaristolta ja VAR:lta täysin ohi.

Cádizin päävalmentaja Sergio González vahvisti ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa, että ottelun tuomaroineen Carlos del Cerro Granden mukaan VAR-tuomari Javier Iglesias Villanueva tarkisti maalin yhteydessä vain mahdollisen rikkeen, eikä keskittynyt paitsioon.

Cádiz menetti paitsiomaalin myötä kaksi elintärkeää pistettä putoamistaistossa. Tasapelin myötä Cádiz on parhaillaan 18. sijalla. Cádiz olisi 13. sijalla, jos paitsiomaali olisi hylätty.

Cádizin puheenjohtaja Manuel Vízcaino menetti malttinsa El Largueron haastattelussa.

– Odotan, että minulle palautetaan kaksi pistettä, jotka minulta ryöstettiin. Tuo on niin selvä tilanne, ettei siitä synny edes erimielisyyksiä, mutta siitä huolimatta jäimme ilman kahta lisäpistettä. Jos putoamme kauden päätteeksi kahden pisteen vuoksi, niin kannattajat huutavat minulle potkuja, eikä kukaan muista tätä. Espanjan jalkapalloliittoa kiinnostaa vain glamour ja Supercopat Saudi-Arabiassa. Pienet seurat kärsivät edelleen, Vízcaino latasi.

El Partidazon mukaan merkittävä virhe tuo seurauksia ottelussa VAR-tuomarina toimineelle Iglesias Villanuevalle.

Fran Martínez

@LaLigaenDirecto
¿¿¿PERO ESTO QUÉ ES???

¡¡¡ERROR GRAVÍSIMO DEL VAR!!!

Hay un CLARÍSIMO fuera de juego en el gol del Elche al Cádiz.