Espanjan Supercopan finaali pelattiin sunnuntaina Saudi-Arabian pääkaupungissa Riadissa. El Clásicosta tuli lopulta yksipuolinen näytös, kun Barcelona kaatoi Real Madridin lukemin 3-1.

Ottelun ensimmäinen huippupaikka osui Barcelonalle reilun kymmenen peliminuutin kohdalla. Robert Lewandowski pääsi laukomaan boksin rajalta matalan laukauksen kohti maalia, mutta Thibaut Courtois sai kuitenkin sen verran sormiaan pallon tielle, että pallo kimposi tolppaan ja siitä ulos.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Los Blancosilla puolestaan oli oiva sauma iskeä ottelun avausmaali. Karim Benzeman pusku lähietäisyydeltä painui kuitenkin ohi maalin.

Ottelun avausmaalista vastasi lopulta Barcelona, kun peliä oli takana 34 minuuttia. Lewandowski antoi loistavan syötön Gaville, joka murtautui boksin sisään ja sijoitti pallon ohi Courtoisin.

Sama kaksikko oli pahanteossa myös kymmenen minuuttia myöhemmin, kun Blaugrana siirtyi kahden maalin karkumatkalle. Tällä kertaa roolit vaihtuivat, kun Gavi syötti pallon Lewandowskille avopaikkaan maalin eteen, eikä puolalaiskärki erehtynyt.

Toisen jakson alussa Ousmane Dembéléllä oli tuhannen taalan paikka viedä katalonialaiset jo kolmen maalin karkumatkalle. Ranskalaishyökkääjä pääsi puolittaisen läpiajon päätteeksi yrittämään, mutta Courtois venyi kuitenkin upeaan jalkatorjuntaan.

Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin 69. peliminuutilla, kun mahtavan ottelun pelannut Gavi tarjoili loistavan syötön Pedrille, joka siirsi pelivälineen verkon perukoille. Siitä ei Real Madrid enää toipunut, vaikka Benzema vielä lohdutusosuman joukkueelle iskikin aivan lisäajan loppuhetkillä.