Atlético Madridin hyökkääjä João Félix on herättänyt usean Valioliigan jättiläisen kiinnostuksen, kertoo Athletic.

Arsenal, Chelsea ja Manchester United ovat kiinnostuneita ottamaan 23-vuotiaan Félixin lainalle, mutta Englannin suurseurat pohtivat vielä, onko puolen vuoden diilissä järkeä Atléticon vaatiman korvauksen takia.

Atlético haluaa puolen vuoden lainasiirrosta 15 miljoonan euron korvauksen ja lainaseuran on maksettava Félixin bruttopalkasta kuusi miljoonaa euroa.

Félix siirtyi Atlético Madridiin kesällä 2019 Benficasta 127 miljoonalla eurolla ja solmi tuolloin seitsemän vuoden sopimuksen. Jos siirtosumma jaetaan sopimusvuosilla, Félixin vuosihinta on Atléticolle reilut 18 miljoonaa euroa.

21 miljoonaa euroa puolen vuoden lainapelaajasta on iso summa myös maksukykyisille Valioliiga-seuroille, mutta korvaus on iso myös senkin takia, että Félix on harvoin näyttänyt siirtosummansa arvoiselta pelaajalta.

Portugalilaistähden valtavasta potentiaalista on nähty ajoittain pilkahduksia, mutta Athleticin mukaan Félixin esitysten epäjohdonmukaisuus on herättänyt turhautumista myös Atléticon joukkueen sisällä.

Lisäksi Félixin ja päävalmentaja Diego Simeonen välit ovat rakoilleet, vaikka argentiinalaisluotsi onkin julkisesti toivonut Félixiltä hyviä suorituksia kauden toisella puoliskolla.

Atlético Madridin toimitusjohtaja Miguel Ángel Gil Marín myönsi hiljattain avoimesti, että Félix jättänee seuran lähitulevaisuudessa. Samassa yhteydessä hän myönsi, että Simeonen ja pelaajan yhteistyö ei ole kukoistanut.

– João Félix on suurin investointi, jonka tämä seura on tehnyt, sanoi Gil Marin joulukuun alussa.

– Uskon, että hän on maailmanluokan huippupelaaja. Mutta syistä, joihin ei kannata nyt paneutua, hänen ja ’herran’ (Simeonen) välinen suhde ei ole hyvä, eikä hänen motivaationsa.

– Vaikka haluaisin hänen jäävän, se ei ole pelaajan ajatus.