Athletic Bilbao saattaa menettää ison osan tämän kauden joukkueestaan, jos se ei saa neuvoteltua pelaajilleen uusia sopimuksia, kertoo AS.

Iñigo Martínezin, Iñigo Lekuen, Oier Zarragan, Raúl Garcían, Asier Villalibren, Óscar de Marcosin ja Mikel Balenziagan sopimukset päättyvät ensi kesänä.

Espanjan A-maajoukkueessa 19 kertaa esiintynyt toppari Martínez, 31, on yhdistetty huhuissa Barcelonaan, ja Athleticille olisi iso menetys luopua hänestä ilmaiseksi. Baskiseura on yrittänyt neuvotella Martínezin kanssa uudesta sopimuksesta, mutta puolustaja ei ole osoittanut kiinnostusta jatkaa seurassa.

Mainitun seitsemän pelaajan lisäksi laitapuolustaja Ander Capan ja keskikenttäpelaaja Ander Herreran sopimukset päättyvät tämän kauden jälkeen, mutta seuralla on kummankin diilissä 12 kuukauden jatko-optio.

Herreran, 33, odotetaan jatkavan Athleticissa, sillä hän palasi seuraan vasta viime kesänä Paris Saint-Germainista. Capan, 30, tilanne on hieman erilainen, sillä hän on ollut pienessä roolissa jo parin kauden ajan. Kuluvalla sesongilla hän on saanut vain minuutin peliaikaa.

Myös Lekue, 29, García, 36, Villalibre, 25, ja Balenziaga, 34, ovat Athleticissa rotaatiopelaajia, mutta he eivät luultavasti saisi muualta yhtä hyviä sopimuksia kuin nykyjoukkueessaan.

De Marcos, 33, ja Zarraga, 23, ovat pelaajia, joiden kanssa Athleticin odotetaan käyvän neuvottelupöytään pikimmiten. Laitapakki De Marcos on yksi joukkueen kapteeneista ja monipuolinen keskikenttäpelaaja Zarraga voi hyvinkin herättää kiinnostusta muissa seuroissa, vaikkei hän olekaan saanut suurta vastuuta Athleticissa.

Athletic Bilbaolle on tärkeää pitää kiinni mahdollisimman monesta pelaajasta, sillä seura hankkii tunnetusti vain baskitaustaisia pelaajia, eikä sillä ole juuri varaa luopua kriteerit täyttävistä nimistä, jos he ovat edes potentiaalisia pääsarjatason pelaajia.

Myös Athleticin päävalmentajan Ernesto Valverden sopimus päättyy ensi kesänä, mutta hänen odotetaan jäävän seuraan, ellei hän saa rahakasta tarjousta ulkomailta.