Davide Ancelotti on kuulunut isänsä Carlo Ancelottin valmennusryhmään jo vuosien ajan.

Kaksikko on työskennellyt yhdessä Bayern Münchenissä, Napolissa, Evertonissa ja nyt Real Madridissa. Real Madridissa Davide Ancelotti työskentelee Carlo Ancelottin apuvalmentajana.

Madridilaislehti AS haastatteli Davidea, joka kertoi mielipiteensä isästään. Daviden mukaan Carlo antaa paljon vastuuta valmennusryhmänsä jäsenille.

– Isäni on rauhallinen persoona, joka kykenee käsittelemään todella hyvin tunteitaan. Se tekee hänestä suuren johtajan hänen valmennusryhmälleen. Hän ei koskaan menetä malttiaan ja kykenee antamaan vastuuta muille valmennusryhmän jäsenille, eikä se ole helppoa. Carlo kuuntelee mielipiteemme ja tekee sitten päätöksensä. Mutta hän antaa kaikkien puhua. Se luo paljon sisäistä debattia ja joskus meillä on erilaisia ideoita ja se auttaa Carloa pitämään päänsä ja ajatuksensa nuorekkaina.

Ancelottin valmennusryhmässä otetaan aika ajoin yhteen erilaisten mielipiteiden vuoksi, mutta se kuuluu asiaan.

– Carlo ei halua sellaista valmennusryhmää, jonka jäsenet vain myötäilevät häntä. Hänen poikanaan se auttaa minua, koska minulla ei ole sitä pelkoa, ettenkö voisi sanoa valmentajalle asioita suoraan. Joskus riitelemme, mutta mielestäni se on hyvä juttu.

Davide kertoi olevansa pitkälti samanlainen persoona kuin Carlo.

– Hän ei ole isänä koskaan nostanut ääntään minulle. En muista, että olisimme koskaan riidelleet tosissamme. Meillä on samanlainen luonne. Yritämme välttää konflikteja. Olemme hyvin rauhallisia. Tunteet voivat nousta pintaan vain jalkapalloon liittyvissä debateissa ja myöhemmin Carlo tekee päätökset, koska hän on vastuussa kaikesta.