Marcos Alonso siirtyi elo-syyskuun vaihteessa vapaana agenttina Barcelonaan.

Alonso allekirjoitti Barcelonan kanssa kuluvan kauden mittaisen sopimuksen. Alonso on vastannut pelikentillä valmennus- ja seurajohdon odotuksiin. Mundo Deportivon mukaan Alonson on määrä allekirjoittaa pian jatkosopimus Barcelonan kanssa, joka pitää hänet seurassa ensi kauden.

Lehden mukaan Barcelonan ja Alonson agentin väliset jatkosopimusneuvottelut ovat hyvällä mallilla. Osapuolet eivät ole vielä päässeet yhteisymmärrykseen, mutta neuvottelut ovat jo edenneet pitkälle ja Alonso allekirjoittaa pian sopimuksen. Mundo Deportivon mukaan kyseessä on vähintään kaksivuotinen jatkosopimus.

31-vuotias Alonso tunnetaan laitapuolustajana, mutta hän nappasi syyskauden lopussa paikan Barcelonan keskuspuolustuksesta. Alonso sai syyskaudella peliaikaa 12 ottelussa.