Tammikuun siirtoikkuna aukeaa pian.

Joulun kunniaksi listasimme parhaat La Liga -pelaajat, joiden sopimukset seurojensa kanssa päättyvät kesällä. Kyseiset pelaajat voivat siten allekirjoittaa jo tammikuussa esisopimuksen muiden seurojen kanssa.

Listalla ei ole mukana Real Madridin Karim Benzemaa ja Luka Modricia, sillä madridilaismedian mukaan kaksikon on määrä allekirjoittaa tuota pikaa uudet jatkosopimukset. Benzeman ja Modricin nykyiset sopimukset päättyvät ensi kesänä, mutta seuran on määrä julkaista pian uudet sopimukset.

Toni Kroos, Real Madrid

Kroosin sopimus Real Madridin kanssa päättyy kuluvan kauden jälkeen. Real Madrid on tehnyt Kroosille jatkosopimustarjouksen, mutta pelaaja ei ole ainakaan toistaiseksi hyväksynyt sitä. Kroos on sittemmin todennut tekevänsä päätöksen tulevaisuudestaan lähiaikoina.

Jo nyt lienee selvää, että Kroos joka tapauksessa lopettaa pelaajauransa Real Madridissa. Oli se sitten ensi kesänä tai myöhemmin. Kroos on kertonut, ettei halua olla taakaksi Real Madridille ja sen vuoksi hän tarkkailee omaa rooliaan seurassa tulevaisuutta varten.

Kroosin taso luonnollisesti on edelleen riittävän korkea, jotta hän voisi jatkaa pelaajauraansa Real Madridissa, mutta Kroos on menneisyydessä todennut aikovansa lopettaa uransa varsin nuorena. Ensi kesänä mittarissa on 33 vuotta.

Marco Asensio, Real Madrid

Asension tulevaisuudesta on puhuttu jo pitkään. Asensio on jäänyt Carlo Ancelottin alaisuudessa pienelle vastuulle. Jo viime kausi meni pienillä minuuteilla, mutta tämä kausi on ollut kuin jäävuoren huippu. Asensio on jäänyt käytännössä täysin olemattomalle vastuulle.

Madridilaislehdistö uutisoi jo kesällä, ettei Real Madrid aio tarjota Asensiolle uutta jatkosopimusta. Tiettävästi se on pitänyt edelleen paikkansa. Asensio voi siirtyä muualle jo tammikuussa, jotta Real Madrid saisi hänestä siirtokorvauksen. Asensio on sittemmin todennut keskustelevansa seuran kanssa tulevaisuudesta jouluna.

Ainakin AC Milanin ja valioliigaseurojen on kerrottu tarkkailevan Asension tilannetta. Asensio tiettävästi haluaisi itse jäädä Real Madridiin, mutta seura ei ole toistaiseksi ollut samaa mieltä.

Tammikuussa siirto muualle, ensi kesänä vapaana agenttina ilmaiseksi muihin maisemiin vai jatkosopimus Real Madridin kanssa. Siinä mietittävää Asensiolle ja Real Madridille. Kuva: Getty

Iñigo Martínez, Athletic

Iñigon tilanne on ollut jo hetken aikaa melkoinen kuuma peruna Baskimaalla. Toppari kuuluu Athleticin avainpelaajiin ja parhaiten palkattuihin yksilöihin. Iñigo on edelleen kunnossa ollessaan yksi koko sarjan parhaista pelipaikallaan, mutta ei ole suostunut Athleticin jatkosopimustarjoukseen.

Barcelona halusi Iñigon jo kesällä, mutta silloin Jules Koundé lopulta päätyi kuin päätyikin Kataloniaan ja Iñigon alkuperäinen Barcelona-siirto siirtyi tiettävästi toteutettavaksi ensi kesänä. Katalonialaislähteiden mukaan Iñigo olisi jo päässyt sopuun Barcelonan kanssa ensi kesänä tapahtuvasta ilmaissiirrosta.

Tuoreimpien tietojen mukaan Athletic ei olisi tehnyt uutta jatkosopimustarjousta Espanjan A-maajoukkuetopparille, joten Iñigo tuskin pelannee ensi kaudella seurassa.

Memphis Depay, Barcelona

Depay saattaa jättää Barcelonan jo tammikuussa. Depayn sopimus Barcelonan kanssa päättyy kesällä, eikä seura ole tarjonnut pelaajalleen uutta sopimusta. Mundo Deportivon mukaan Depay haluaisi lähteä Barcelonasta tammikuussa vapaana agenttina, mutta Barcelona haluaa Depaysta siirtosumman.

Depayn mahdollinen poistuminen Barcelonasta tuskin vaikuttaisi dramaattisesti Xavin suunnitelmiin, sillä hollantilaiskärki on jäänyt kunnossa ollessaan pienelle vastuulle valmentajan alaisuudessa. Robert Lewandowskin kolmen sarjaottelun mittainen pelikielto saattaa kuitenkin vaikuttaa Depayn tulevaisuuteen ja mahdolliseen tammikuun siirtoon. Mundo Deportivon mukaan ainoastaan Galatasaray on osoittanut kiinnostuksensa Depayta kohtaan.

Barcelona todennäköisesti vahvistaa joukkuettaan ennemmin uudella hyökkääjällä kuin pitää Depayn kevätkauden seurassa.

Memphis Depay on jäänyt pienelle vastuulle Barcelonassa. Kuva: Getty

Dani Ceballos, Real Madrid

Dani Ceballos on mielenkiintoinen tapaus. Ceballos on vuosien saatossa osoittanut olevansa parhaimmillaan varsin hyvä pelaaja keskikentän eri rooleihin, mutta Ceballos ei ole missään vaiheessa onnistunut nousemaan sille tasolle, mitä hänestä odotettiin. Real Madrid ei ole tarjonnut Ceballosille uutta sopimusta, eikä sitä voi pitää sen suurempana yllätyksenä.

Päävalmentaja Ancelotti on kehunut usein Ceballosia, mutta se ei juurikaan näy peliajassa. Ceballos pelasi syyskaudella vaivaiset 209 minuuttia ja saattaa vaihtaa maisemaa jo tammikuussa. Kasvattajaseura Betis on ollut jo muutaman vuoden ajan Ceballosin kintereillä, eikä olisi suuri yllätys, jos Ceballos palaa ensi kesänä vapaana agenttina Betisiin.

Tuukka Ikkeläjärvi