UEFA uhkaa Barcelonaa ja Real Madridia rangaistuksella, mikäli espanjalaisseurat päättävät käynnistää Euroopan Superliigan.

Euroopan Unionin tuomioistuimen pääasianajaja tukee UEFA:aa päätöksessä.

– Pääasianajaja viesti, että vaikka Euroopan Superliiga voitaisiin muodostaa vapaasti omaksi jalkapallokilpailuksi FIFA:n ja UEFA:n ulkopuolelle, seurat eivät pystyisi tuolloin osallistua UEFA:n tai FIFA:n alaisiin kilpailuihin, La Liga ilmoitti tiedotteessaan.

Yhdeksän Superliigaa ajaneista seuroista vetäytyi kannattajien protestien myötä hankkeesta. Barcelonan ja Real Madridin lisäksi hankkeessa pysyi vain Juventus.

Jos Barcelona, Real Madrid ja Juventus päättäisivät ajaa Superliigaa eteenpäin, heitä uhkaisi vuosien mittainen kielto UEFA:n alaisiin euroturnauksiin, kuten Mestarien liigaan.

Euroopan Unionin tuomioistuimen tuki UEFA:lle on suuri isku seurojen viimeiselle toiveelle Superliigasta. Käytännössä tuomio ei estä sarjan eteenpäin viemistä.

Superliiga voitaisiin pystyttää ilman Euroopan Unionin lupaakin, mutta UEFA:n uhkaamat seuraamukset ovat suuri ongelma.

Erityisesti Juventuksella ja Barcelonalla ei olisi rangaistusten jälkeen talousongelmiensa myötä varaa pyörittää Superliigaa. Mestarien liigassa pelaaminen tuo seuroille vuosittain merkittäviä tuloja.

Frank Dalleres

@frankdalleres
NEW: Blow for Super League as Advocate General at European Court of Justice backs Uefa and Fifa

He says it’s fair for Uefa to sanction clubs who want to break away while still playing in Uefa competitions

His decision is not binding but likely to be followed by ECJ