Espanjan jalkapalloliitto esitteli maanantaina Luis de la Fuenten A-maajoukkueen uutena päävalmentajana.

De la Fuente aloittaa pestin virallisesti vuodenvaihteessa. De la Fuente allekirjoittaa jalkapalloliiton kanssa kaksivuotisen sopimuksen, joten hän valmentaa Espanjaa EM-karsinnoissa ja kesän 2024 EM-lopputurnauksessa, jos Espanja sinne selviää.

De la Fuente nousee A-maajoukkueen peräsimeen alle 21-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentajan tehtävästä. De la Fuente on työskennellyt eri juniorimaajoukkueissa yhdeksän vuoden ajan ja on valmentanut lukuisia A-maajoukkueen pelaajia nuoremmissa ikäluokissa.

Espanjan jalkapalloliiton puheenjohtaja Luis Rubiales ilmoitti lehdistötilaisuudessa kertoneensa Luis Enriquelle viime viikon torstaina siitä, että liitto aloittaa uuden projektin maajoukkueessa. Enriquen sopimus liiton kanssa päättyi Qatarin MM-lopputurnaukseen, eikä sitä uusittu.

– Me jalkapalloliittona ilmoitimme Enriquelle, että nyt luotamme eri projektiin. Kaksi ja puoli vuotta sitten päätimme, ettemme puhu jatkosta ennen MM-kisojen päättymistä. Enrique ei sanonut minulle missään vaiheessa haluavansa jatkaa, koska keskustelu eteni niin, että ilmoitimme projektin päättyneen ja toisen alkavan, Rubiales selitti.

De la Fuente kertoi keskustelleensa Enriquen kanssa.

– Haluan kiittää Enriquetä siitä, miten hän on kohdellut minua. Olemme viestitelleet. Hän on onnitellut minua. Meillä on todella hyvät välit. Olemme ystävyksiä, de la Fuente totesi.