Barcelonan uruguaylaistoppari Ronald Araújo myöntää, että seuran ja hänen maajoukkueensa välillä oli jännitteitä MM-kisojen takia.

Araújo, 23, sai kutsun Uruguayn kisajoukkueeseen, vaikka hän ei ole pelannut syyskuun jälkeen minuuttiakaan lihasvamman takia.

Jo ennen turnausta tiedettin, että Araújo ei luultavasti pelaisi turnauksen ensimmäisissä peleissä loukkaantumisensa takia, mutta Uruguay halusi luonnollisesti luottopelaajansa mahdollisimman nopeasti pelikuntoon seuraavia otteluja varten.

Araújo ei lopulta pelannut kisoissa minuuttiakaan, koska hän oli sivussa koko lohkovaiheen ajan, eikä Uruguay selviytynyt pudotuspeleihin.

Barcelona hyväksyi lehtitietojen mukaan Araújon osallistumisen MM-kisoihin sillä ehdolla, että seuran kaksi omaa fysioterapeuttia on Qatarissa hänen mukanaan. Barcelonan fysioterapeutit eivät kuitenkaan päässeet työskentelemään Araújon kanssa.

Diario Sportin mukaan Barcelonan fysioterapeutit ilmoittivat katalonialaisseuralle, että he olivat huolissaan Araújosta ja siitä, että Uruguay yrittää saada hänet pelaamaan liian ajoissa. Barcelona oli valmis valittamaan Uruguaysta FIFA:lle, jos Araújon vamma olisi kehittynyt kisoissa pelaamisen takia huonompaan suuntaan.

– Oli selvää, että Barcelona ei halunnut minun puskevan väkisin kentälle, ja maajoukkue halusi, että [toipumisajan] puitteissa yritän olla siellä ja auttaa, kommentoi Araújo.

Araujo sanoi, että tilanteeseen liittyi ”melko paljon jännitteitä”.

– Yritin nopeuttaa kuntoutumistani, jotta paranisin ja pääsisin seuraaviin peleihin, mutta valitettavasti se ei toteutunut.