Luis Enriquen pesti Espanjan A-maajoukkueen peräsimessä päättyi torstaina.

Espanjan jalkapalloliitto tiedotti, ettei Enrique jatka tehtävässä. Enriquen sopimus jalkapalloliiton kanssa päättyi Qatarin MM-lopputurnauksen jälkeen. Alle 21-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentaja Luis de la Fuente nousi A-maajoukkueen uudeksi päävalmentajaksi.

Enrique saapui Espanjan A-maajoukkueen päävalmentajaksi kesällä 2018. Enrique ehti valmentaa maajoukkuetta lopulta neljän ja puolen vuoden aikana 44 ottelussa. Vuosi 2019 jäi käytännössä kokonaan väliin, kun Enrique astui hetkellisesti syrjään sittemmin menehtyneen tyttärensä sairauden vuoksi.

Valmentaja johdatti Espanjan EM-välieriin kesällä 2021. Lopulta Espanja hävisi välierissä rangaistuspotkuilla Italialle. Lisäksi Enrique vei Espanjan UEFA Nations Leaguen finaaliin, jonka se hävisi Ranskalle. Espanja eteni myös Enriquen johdolla ensi kesänä pelattavaan Nations Leaguen Final Four -turnaukseen.

Qatarin MM-lopputurnaus meni kuitenkin penkin alle. Espanja sijoittui lohkossaan toiseksi ja hävisi neljännesvälierissä Marokolle rangaistuspotkuilla.

Kokonaisuudessaan 44 ottelusta tuloksena oli 23 voittoa, 14 tasapeliä ja seitsemän tappiota.