Espanjan MM-kisaurakka päättyi valtavaan pettymykseen. Tappio neljännesvälierissä Marokolle rangaistuspotkukilpailun jälkeen ei ollut se, mitä Qatarista lähdettiin hakemaan.

Siitä syystä Espanjan päävalmentaja Luis Enriquen asema on vaakalaudalla. Enrique on työskennellyt Espanjan päävalmentajana vuodesta 2018, vaikkakin hän jäi hetkellisesti sivuun tehtävästi henkilökohtaisiin syihin vedoten kesällä 2019. Palattuaan hänelle sorvattiin sopimus Qatarin MM-kisoihin saakka.

Nyt sopimus on katkolla. MM-pettymyksen jälkeen Enrique ei halunnut lähteä kommentoimaan omaa jatkoaan.

– Nyt ei ole sen aika. Haluan nähdä perheeni ja koirani ja olla heidän kanssaan. Ensi viikolla, jos liiton puheenjohtaja katsoo sopivaksi, voimme keskustella. Juuri nyt en mieti tulevaisuutta. Meidän täytyy ensin sulatella tämä pettymys, Enrique sanoi hävityn Marokko-pelin jälkeen.

Espanjassa on jo alkanut spekulaatio siitä, kuka seuraava päävalmentaja voisi olla. Cadena SER arvioi, että Marcelino Garcia Toral voisi nousta uudeksi päävalmentajaksi. Marcelino on valmentanut muun muassa Valenciaa ja Villarrealia. Tällä hetkellä Marcelino on ilman työpaikkaa.

Lisäksi esiin ovat nousseet myös parhaillaan Athleticia valmentava Ernesto Valverde sekä Espanjan alle 21-vuotiaiden nykyinen päävalmentaja Luis de la Fuente.

LUE MYÖS!