Barcelonan päävalmentaja Xavi halusi hankkia César Azpilicuetan joukkueeseensa ennen kuluvan kauden käynnistymistä.

Barcelona oli pitkään Azpilicuetan kintereillä. Lopulta puolustaja päätti jäädä Chelseaan, eikä siten toteuttanut Xavin toivetta.

Kokenut Azpilicueta on edustanut Chelseaa jo yli kymmenen vuoden ajan ja kuuluu todellisiin seuralegendoihin. Azpilicueta sai syyskaudella Chelseassa varsin mukavasti peliaikaa, vaikka rooli ei olekaan enää yhtä suuri kuin takavuosina.

SER haastatteli Espanjan MM-kisajoukkueessa mukana olevaa Azpilicuetaa, joka kertoi lastensa olleen suuressa osassa päätöstä jäädä Lontooseen.

– Pelasin viime kaudella Chelseassa alle 30 ottelua ja minusta tuli vapaa agentti. Se oli täysin uusi tilanne minulle elämässäni. Mutta sitten seura sai uudet omistajat ja he osoittivat, miten paljon halusivat pitää minut joukkueessa. Lontoo on kotini. Lapseni puhuvat paremmin englantia kuin espanjaa. Kun tein päätökseni, mielestäni Xavi ymmärsi sen. Kun joku on selvää, on se helppo ymmärtää.