Espanjan A-maajoukkue kohtaa tiistaina Marokon MM-lopputurnauksen neljännesvälierävaiheessa. Espanja sijoittui alkulohkossaan toiseksi. 

Espanja hävisi lohkon päätöskierroksella Japanille. Peliesitys on saanut varsinkin espanjalaismediassa merkittävää kritiikkiä. Luis Enriquen miehistö leikki tulen kanssa, sillä Espanja ehti olla päätöskierroksella muutaman minuutin ajan ulkona pudotuspeleistä. 

Epätasaisista peliesityksistä huolimatta Espanjan jalkapalloliiton puheenjohtaja Luis Rubiales luottaa joukkueeseensa. Rubialesin mukaan Espanjalla on kaikki mahdollisuudet edetä pitkälle MM-lopputurnauksessa, mutta myönsi, että Japani-tappio näkyi pelaajien kasvoissa ja elekielessä. 

–  Pelaajat ja valmennusjohto olivat hyvin pettyneitä, koska kyseessä oli ottelu, jonka halusimme voittaa. Tappio oli suuri takaisku. Toivottavasti saamme hyvän vireemme takaisin ja tulokset saavat meidät pysymään täällä finaaliin asti.  

– Mielestäni tällä joukkueella on mahdollisuudet menestykseen, vaikka Japania vastaan asiat eivät sujuneet kuin olisimme halunneet. Hallitsemme edelleen palloa ja kykenemme luomaan maalintekopaikkoja, vaikkei yhtä hyviä kuin aiemmin. Meillä on ollut vastoinkäymisiä, mutta mielestäni meillä on sellainen joukkue, joka voi voittaa kenet tahansa ja on kaikkia parempi kentällä. Japaniakin vastaan olimme parempia, mutta on katsottava, riittääkö se voittoon.