Álvaro Moratan puskiessa Espanjan MM-lohkovaiheen viimeisessä ottelussa johtoon Japania vastaan, kaikki näytti rullaavan yhtä hyvin kuin kisoissa tähän asti muutenkin. Pallonhallinta kirjattiin La Rojalle avausjaksolla 83-prosenttisesti.

Kaikkien odotusten vastaisesti Japani kuitenkin nousi toisella jaksolla ottelun voittoon saakka. Voitto riitti joukkueelle myös lohkon ykköstilaan. Espanja jatkaa kisojaan ensi tiistain pudotuspelillä Marokkoa vastaan, Japanin kohdatessa seuraavana Kroatian.

– Tämä on jalkapalloa, ja välillä se on uskmatonta. Olemme kuitenkin jatkossa, ja se on tärkeintä, Espanjan ainoaksi jääneen maalin tehnyt hyökkääjä summasi Sportille.

– Kaikissa kisoissa joita muistan katsoneeni, jokainen joukkue on käynyt läpi vaikeita hetkiä. Niistä on selvittävä, ja meihin pitää edelleen luottaa. Alamme nyt keskittyä seuraavaan otteluun ja varmistaa, ettei tämä toistu – muuten saamme pakata tavaramme turnauksesta.