Ronald Araújo on Uruguayn MM-kisajoukkueessa, vaikka hän ei ole vieläkään pelikunnossa.

Araújo ei pelannut viime viikolla Etelä-Korea -ottelussa, eikä hänen odoteta pelaavan minuuttiakaan kahdessa jäljellä olevassa lohkovaiheen ottelussa.

Huipputoppari haluaisi luonnollisesti päästä pelaamaan puolikuntoisenakin, mutta Barcelona ei halua, että Uruguay ottaa minkäänlaista riskiä Araújon kanssa.

Barcelonan puheenjohtaja Joan Laporta osallistui maanantaina hyväntekeväisyysgolfturnaukseen Barcelonassa.

Laporta otti kantaa Araújon tilanteeseen. Laporta ei usko, että Araújoa nähdään MM-viheriöllä, vaikka toppari on kisajoukkueen kanssa Qatarissa.

– Tiedämme, miten paljon pelaajat haluavat mennä maajoukkueidensa mukaan. Tiedämme, miten jalkapalloa eletään ja hengitetään Uruguayssa. Araújo halusi mennä kisoihin ja Xavi teki oikean ratkaisun päästäessään hänet sinne, mutta tietyin ehdoin. Meillä on kaksi joukkueemme lääkäriä Qatarissa. Emme halua Aráujon pelaavan väkisin, jos hän ei ole täydessä kunnossa ja Uruguay on hyväksynyt sen, mutta vaikuttaa siltä, että Araújo silti harjoittelee.

– Toivottavasti pelaajan terveys laitetaan kaiken edelle ja jos on olemassa pienikin riski loukkaantumisen suhteen, ei Araújoa voi peluuttaa. Araújo on tietoinen tilanteestaan ja olen varma, että hän käyttäytyy kuin ammattilainen, eikä ota riskiä mahdollisen uuden loukkaantumisen suhteen. Tiedän, ettei hän pelaa Ghanaa vastaan ja on vaikea nähdä, että hän pelaisi näissä kisoissa.