Barcelona saattaa tehdä Uruguayn maajoukkueesta valituksen FIFA:lle liittyen toppari Ronald Araújon kuntoutukseen, kertoo Diario Sport.

Araújo, 23, sai lihasvamman syyskuussa ollessaan maajoukkuekomennuksella Uruguayn kanssa. Tuolloin hänen toipumisajakseen arvioitiin 6-10 viikkoa.

Uruguayssa säikähdettiin, että Araújo ei pystyisi pelaamaan viime viikonloppuna alkaneissa Qatarin MM-kisoissa, mutta hänet kutsuttiin lopulta kisajoukkueeseen mukaan.

Hänen loukkaantumisestaan on kirjoitushetkellä kulunut 7,5 viikkoa, mutta Araújo ei ole vielä pelikunnossa. Araújoa ei nimetty Uruguayn kokoonpanoon joukkueen avausotteluun Etelä-Koreaa vastaan, ja hänen pelaamisensa muissakin lohko-otteluissa on lehtitietojen mukaan epätodennäköistä.

Diario Sportin mukaan Barcelona pelkää, että Uruguay yrittää kiirehtiä Araújon kuntoutuksen kanssa, jotta hän pystyisi pelaamaan MM-kisoissa.

Barcelona hyväksyi tiettävästi Araújon osallistumisen MM-kisoihin sillä ehdolla, että seuran kaksi omaa fysioterapeuttia on Qatarissa hänen mukanaan. Barcelonan fysioterapeutit eivät ole kuitenkaan päässeet työskentelemään Araújon kanssa.

Jos Araújon lihasvamma kehittyy huonompaan suuntaan tai hänet laitetaan kentälle kuntoutuksen kannalta liian ajoissa, Barcelona on valmis valittamaan Uruguaysta FIFA:lle.

Barcelona haluaa luonnollisesti suojella pelaajaansa, mutta viralliset toimenpiteet Uruguayn jalkapalloliittoa vastaan eivät välttämättä miellytä Araújoa, joka edustaa maajoukkuettaan suurella ylpeydellä.