Espanja voitti MM-kisojen avausottelussaan Costa Rican järisyttävin 7–0-lukemin.

Maaleista vastasivat Dani Olmo, Marco Asensio, Gavi, Carlos Soler, Álvaro Morata sekä kaksi kertaa osunut Ferran Torres.

Voitollaan Espanja ottaa piikkipaikan E-lohkosta, johon kuuluvat myös Japani ja Saksa.

ESPN FC

@ESPNFC
DOMINANCE FROM SPAIN IN THEIR OPENING WORLD CUP MATCH 🇪🇸👏

Espanja aloitti maalikarkelonsa aikaisessa vaiheessa.

Ottelua oli takana vain 11 minuuttia, kun punapaitojen painostus tuotti tulosta ja Dani Olmo pääsi siirtämään joukkueensa johtoon ovelalla chipillä rangaistusalueen sisältä.

Kyseessä oli Espanjan kautta aikain sadas MM-kisamaali.

Kymmentä minuuttia myöhemmin Marco Asensio tuplasi lukemat komealla ohjauksella Jordi Alban keskityksestä.

Real Madrid -taituri saapui takaviistosta boksiin ja laukoi pallon ensimmäisellä kosketuksellaan entisen joukkuetoverinsa Keylor Navasin käsien kautta sisään.

Puolen tunnin kohdalla Albaa rikottiin rangaistusalueella sääntöjen vastaisesti ja pallo vietiin pilkulle.

Vastuun rangaistuspotkusta otti Barcelonaan täksi kaudeksi siirtynyt Ferran Torres, eikä hän viimeistelynsä kanssa epäonnistunut.

Tauolle edettiin Espanjan ansaitussa 3–0-johdossa. Luis Enriquen miehistö hallitsi avausjaksolla palloa peräti 85-prosenttisesti, eikä antanut Costa Ricalle saumoja edes yhteen maalintekopaikkaan.

ESPN FC

@ESPNFC
Complete domination by Spain 🇪🇸

Enrique ball in full effect ♻️

Toista puoliaikaa ehdittiin pelata kymmenisen minuuttia, kun Espanja iski jälleen.

Torres murtautui rangaistusalueen sisälle, eikä Costa Rican puolustus onnistunut purkamaan palloa tiehensä vaikka se pääsi siihen hetkellisesti kiinni.

Entinen Manchester City -laituri voitti pelivälineen takaisin itselleen ja upotti sen sievällä kääntölaukauksella sisään 4–0-johdon merkiksi.

Enrique ei kuitenkaan sallinut Torresille tilaisuutta hattutemppuun, sillä pian hänen toisen osumansa jälkeen Álvaro Morata korvasi hänet penkiltä.

Morata pääsi kuitenkin nopeasti mukaan tehoille, kun hän syötti Espanjan viidennen – ja kiistatta hienoimman maalin.

Ottelua oli reilu vartti jäljellä, kun Navasin vastaantulo pakotti Moratan leveälle kohti boksin vasenta reunaa.

Altético Madridin keskushyökkääjä näki Gavin saapuvan takaviistosta ja keskitti pallon kohti Barcelona-nuorukaista, jonka täydellinen volley rangaistusalueen reunalta upposi tolpan kautta sisään.

ESPN

@espn
Gavi is the youngest goalscorer in a World Cup match since Pelé in the 1958 final 😱

Vasta 18-vuotias Gavi on MM-kisahistorian nuorin maalintekijä sitten brassilegenda Pelén.

Kyseessä oli myös ensimmäinen kerta sitten vuoden 1998, kun Espanja onnistui tekemään viisi maalia yhdessä MM-kisaottelussa.

Minuutti ennen täyttä aikaa vaihdosta sisään tullut Carlos Soler sai myös nimensä maalintekijöiden listalle, kun hän rynnisti Navasin torjuman pallon reboundista sisään.

Lisäajan toisella minuutilla Morata löi viimeisen naulan Costa Rican arkkuun, kun hän viimeisteli pallon tarkasti vasempaan alakulmaan Olmon pelattua hänet läpi näppärällä seinäsyötöllä.

Enempää maaleja ei Dohan illassa nähty ja peli päättyi Espanjan murskaavaan 7–0-voittoon. Espanja ei ole koskaan aiemmin tehnyt seitsemää maalia yhdessä MM-kisapelissä.

Squawka

@Squawka
Spain's 7-0 win against Costa Rica is their largest victory in World Cup history.