Espanjan A-maajoukkueen päävalmentaja Luis Enrique käväisi tiistaina lehdistötilaisuudessa.

Toimittajat tiedustelivat, aikooko Enrique peluuttaa Manchester Citystä tuttua Rodrigo Hernándezia topparina. Rodri on pelipaikaltaan puolustava keskikenttäpelaaja.

– Totta puhuen meillä on paljon pelaajia, jotka kykenevät pelaamaan eri pelipaikoilla hyvällä tasolla. Rodri kykenee pelaamaan topparina, enkä sulje pois mahdollisuutta peluuttaa häntä sillä pelipaikalla.

Enrique pitää itseään selvänä maajoukkueen johtajana.

– Valmentajan on oltava johtaja. Jos niin ei ole, pelaajilla herää epäilyksiä. Tietenkin olen maajoukkueen johtaja. Teen kaikki päätökset, mutta minun on annettava myös päätäntävaltaa pelaajilleni.

Enrique lähetti viime viikonloppuna José Luis Gayàn kotiin, kun laitapuolustaja loukkasi lievästi nilkkaansa. Enriquen mukaan laitapuolustajan pelipaikka on ainoa, joka on niin erilainen ja tärkeä, ettei hänellä ole aikaa odottaa sen pelipaikan pelaajien kuntoutumista.

– Muiden pelaajien kanssa en olisi tehnyt samanlaista päätöstä. Laitapuolustajan pelipaikka on ainoa, johon muut joukkueen pelaajat eivät voi sopeutua, enkä voi odottaa pelaajien kuntoutumista. Gayàlla oli huonoa tuuria. Muilla pelipaikoilla olisin odottanut kuntoutumista. Olen varma, että tulevaisuudessa Gayà saa jotain positiivista irti tästä. Teen parhaani Espanjalle.