José Luis Gayà matkusti lauantai-aamuna Qatarista takaisin Espanjaan.

Espanjan A-maajoukkueen päävalmentaja Luis Enrique päätti siirtää Gayàn sivuun MM-kisajoukkueesta. Gayà loukkasi nilkkansa torstaisissa harjoituksissa. Maajoukkueen lääkärit tutkivat Gayàn nilkan. Laitapuolustajan vamma ei ollut vakava ja lääkärien mukaan Gayà olisi voinut pelata alkulohkon toisessa ottelussa Saksaa vastaan ensi viikon sunnuntaina. Se ei riittänyt Enriquelle, joka lähetti Gayàn kotiin ja nosti Alejandro Balden hänen korvaajakseen.

AS:n saamien tietojen mukaan Valencian lääkärit tutkivat Gayàn nilkan lauantaina, kun pelaaja oli palannut kotiin.

Lääkäreiden tutkimusten perusteella Gayà olisi sittenkin voinut pelata keskiviikkona Costa Ricaa vastaan, joten käytännössä Gayà lähetettiin turhaan kotiin ennen kuin turnaus ehti käynnistyä. Gayàn nilkka on niin hyvässä kunnossa, ettei se tuota hänelle minkäänlaisia kipuja ja pelaaja kykenee kävelemään normaalisti.

Valencian mukaan Gayàn vamma on hyvin lievä ja pelaaja olisi pelikykyinen, jos Valencialla olisi keskiviikkona ottelu.