Eden Hazard on tuttuun tapaan mukana Belgian maajoukkueessa, kun MM-lopputurnaus pyörähtää käyntiin sunnuntaina.

Hazard on Belgian A-maajoukkueen kapteeni ja valmentaja Roberto Martínezin ehdoton luottopelaaja.

Hazardin syyskausi meni pahasti penkin alle. Hazard ei onnistunut taaskaan vakuuttamaan Carlo Ancelottia ja pelasi koko syyskauden aikana vain reilut 200 minuuttia, eli noin kaksi täyttä ottelua. Siitä huolimatta Hazard valittiin Belgian MM-kisajoukkueeseen.

Marca haastatteli Martínezia, joka otti kantaa Hazardin tilanteeseen. Tilanne on luonnollisesti erityinen, sillä joku toinen pelaaja tuskin pääsisi samoilla seurajoukkuenäytöillä MM-kisajoukkueeseen, ja myös Martínez tiedostaa sen.

– Edenin tilanne on muuttanut meidän lähestymistapaamme. Emme seuraa Edeniä katsoaksemme, millä intensiteetillä hän pelaa. Olemme muuttaneet ajattelumalliamme. Keskitymme ennemmin hänen taitoihinsa ja kokemukseen maajoukkueessa. Hazard on kapteenimme ja hänellä on suuri vaikutus muihin pelaajiimme. Hazard on osoittanut suurta sitoutumista. Minulle se on tärkeintä. Olemme tietoisia siitä, että olemme parempi joukkue, kun Hazard on mukana.

– Ottelurytmi ja Real Madridissa pelatut minuutit voivat muuttaa Hazardin fyysistä tasoa turnauksessa, jossa pelataan niin monta ottelua lyhyessä ajassa. Meillä on hyvin tarkasti suunniteltu yksilöllinen suunnitelma siitä, miten saamme hänestä parhaan irti.

– Tiedän, että tämä herättää aina keskustelua, koska maajoukkueessa keskitytään pelaajiin, jotka onnistuvat seurajoukkueissaan, mutta Hazardin suhteen emme ota sitä huomioon. Hän on yksi kahdeksasta yli sata A-maaottelua Belgian paidassa pelanneesta pelaajasta. Hänen roolinsa maajoukkueessa on paljon laajempi kuin vain se, mitä tapahtuu päivittäisessä tekemisessä. Luotamme sokeasti Hazardiin ja hänen kokemukseen ja asenteeseen.