Espanjan A-maajoukkue kuuluu sunnuntaina alkavan MM-lopputurnauksen mustiin hevosiin.

Espanjan entinen maajoukkuevalmentaja Vicente del Bosque johti maan maailmanmestariksi kesällä 2010. Kahta vuotta myöhemmin del Bosque luotsasi Espanjan Euroopan mestariksi.

Eläkkeellä oleva entinen huippuvalmentaja analysoi Espanjan tilannetta paikallismedialle Madridissa. Del Bosque toivoo espanjalaisten luottavan maajoukkueeseensa.

– Meidän on oltava luottavaisia. Meillä on hyviä pelaajia ja olemme hyvissä käsissä. Odotan, että pelaamme loistavat MM-kisat. Olemme upean matkan alkumetreillä. Meidän pitäisi olla innoissamme ja hyvin luottavaisia joukkueeseen. Espanjalla on loistava valmentaja ja tarvitsemme ripauksen onnea, koska se auttaa paljon. Mekin olimme onnekkaita, kun voitimme maailmanmestaruuden. Meillä on kaikki tarvittava menestymiseen, mutta emme voi unohtaa, että kisoissa on myös hyvin laadukkaita vastustajia.

Espanjan nykyinen maajoukkuevalmentaja Luis Enrique on saanut kritiikkiä MM-valinnoistaan. Jalkeilla on kokematon joukkue. Vain kuusi pelaajaa on aiemmin osallistunut MM-lopputurnaukseen. Del Bosque ei pidä nuoruutta huonona asiana.

– Se, että olet nuori tai vanha ei ole mikään meriitti. Se, miten hyvin pelaat, on meriitti. Aiemmin olemme kenties valinneet kokeneempia pelaajia, jotka olivat veteraaneja, mutta nykyisetkin maajoukkuepelaajat pelaavat suurseuroissa. Se ei ole mikään ongelma, että olet nuori pelaaja.