Edinson Cavani pelaa pian uransa neljännessä MM-lopputurnauksessa. Uruguaylaiskärki kuuluu maansa historian parhaimpiin pelaajiin.

Uruguay kohtaa Qatarin MM-lopputurnauksen lohkossaan Portugalin, Ghanan ja Etelä-Korean. Kyseessä on hyvin todennäköisesti Cavanin viimeiset MM-kisat. 35-vuotias Cavani kuuluu maajoukkueen kokeneeseen kaartiin muun muassa Luis Suárezin ja Diego Godínin kanssa.

The Guardian haastatteli Cavania. Cavani on tunnettu todellisena joukkuepelaajana. Valenciaa edustava huippukärki ei perusta tähdistä, vaan joukkueesta.

– Mielestäni ei ole olemassa ainuttakaan pelaajaa, joka voi viedä joukkueensa yksikseen maailmanmestariksi. Sellaista ei ole olemassa, eikä tule koskaan olemaankaan. Joku voi tehdä maagisia suorituksia, mutta tarvitset taaksesi kaiken antavia joukkuetovereita. Se unohdetaan liian usein.

Cavani ei pidä siitä, miten tähtipelaajat ja tunnetuimmat yksilöt nostetaan aina jalustalle ennen joukkuetta. Henkilökohtaiset palkinnot eivät liiemmin lämmitä Cavania verrattaessa joukkueen menestymiseen.

– Toisaalta kaikki riippuu maalintekijästä, kuuluisasta pelaajasta ja Ballon d’Or -voittajasta. Se vie huomion pois siitä, mikä on todellisuudessa tärkeää, eli joukkueen yhteisistä tavoitteista. Olen kokenut sen. Kun pelaaja unohtaa nöyryyden, luopuu hän samalla hienoimmista asioista. Olisin varmasti onnellinen, jos saisin joskus henkilökohtaisen palkinnon, koska se kertoo tekemästäsi työstä, mutta se ei muuttaisi elämääni, koska suurin ilo on kuva joukkueestani kotona.