Gerard Piquén ura päättyi tiistaina, kun Barcelona voitti Osasunan La Ligassa 2-1. Piqué ei pelannut ottelussa minuuttiakaan ja sai tauolla punaisen kortin huudettuaan erotuomarille.

Piqué sai todelliset jäähyväiset viime viikonlopun Almería-ottelussa, jolloin hän pelasi avauskokoonpanossa.

Tunnettu espanjalainen striimaaja Ibai Llanos haastatteli ystäväänsä myöhään keskiviikkoiltana. Piqué kertoi Llanosille, miten lopullinen lopettamispäätös eteni ja tapahtui.

– Plzeň-ottelun aamuna (ti. 01.11.) sanoin Joan Laportalle (Barcelonan puheenjohtaja), että nyt riittää. Kirjoitin hänelle viestin. Olimme puhuneet asiasta jo aiemmin hänen kotonaan. Se keskustelu päättyi halaukseen ja nauruihin. Lopetin urani hyvin onnellisena.

35-vuotias Piqué on luonnollisesti hyvin onnellinen upeasta urastaan. Piqué voitti seura- ja maajoukkuetasolla kaiken.

– Katson taaksepäin ja huomaan tehneeni uskomattoman matkan. Olen tuntenut itseni todella etuoikeutetuksi. Pääsin pelaamaan elämäni seurassa ja voitin kaiken mahdollisen. En olisi voinut pyytää enempää. Olen elänyt jokaisen päivän kuin se olisi ollut viimeinen, ja odotan jatkavani samalla tavalla. Minulla on mahdollisuus elää sellaista elämää, joka on todellakin kaiken vaivan arvoinen. Joka päivä herään ja ensimmäiseksi sanon olevani etuoikeutettu.