Barcelonan pelaajalegenda Andrés Iniesta rakastaa yhä ammattilaisjalkapalloilijan arkea, vaikka hänellä tulee seuraavaksi mittariin jo 39 vuotta.

Espanjan A-maajoukkueessa kolme arvoturnausta voittanut Iniesta oli edustanut Barcelonaa koko ammattilaisuransa ajan, kunnes hän siirtyi kesällä 2018 japanilaiseen Vissel Kobeen, jossa hän pelaa yhä.

BBC:n haastattelussa Iniesta kertoi, mikä saa hänet yhä satsaamaan ammattilaisuraan vielä 20 vuoden jälkeenkin.

– Kyse on kolmesta asiasta – rakkaudesta, intohimosta ja jännityksestä. Siksi palasin vakavan loukkaantumisen jälkeen vuonna 2020 jatkaakseni pelaamista Japanissa, ja se on sama syy, miksi Lionel Messi, Cristiano Ronaldo ja Luka Modric ovat Qatarissa yrittämässä voittaa maailmanmestaruuden samassa iässä.

– Kaikki, jotka ovat pelanneet jalkapalloa niin kauan kuin me olemme pelanneet, etsivät näitä perustunteita elämässään. Jokaisella pelaajalla on tietysti erilaisia skenaarioita, kun vanhenemme, mutta ihmiset eivät ehkä ymmärrä, että meillä kaikilla on tämä halu – unelma, joka ajaa meitä, ja lumo siitä, mitä teemme.

– Olemme onnekkaita, kun saamme tehdä sitä, mitä rakastamme. Se päivä, jolloin en enää koe tunteita nähdessäni täyden stadionin tai tavatessani faneja ja joukkuekavereitani, on ehkä se päivä, jolloin minun ei pitäisi enää pelata, ja jalkapallo on ohi. En ole vielä valmis siihen päivään.