Maanantain ainoassa La Liga -ottelussa lähdettiin liikkeelle melkoisesta Daavid vs Goljat -asetelmasta, Rayo Vallecanon isännöidessä Real Madridia. Ennakkoasetelmat lensivät kuitenkin nopeasti roskiin. Carlo Ancelottin suojatit saivat poistua stadionilta niskassaan tappio, ja toinen perättäinen oman sarjan peli ilman voittoa.

Rayo Vallecano

@RayoVallecano
⚡️ Once del Rayo Vallecano elegido por Andoni Iraola para enfrentarse al @realmadrid en Vallecas.
#RayoRealMadrid #VamosRayo

Real Madrid C.F. 🇬🇧🇺🇸

@realmadriden
📋✅ Our starting 𝗫𝗜 🆚 @RayoVallecano!
#RayoRealMadrid

Real Madridin verkkoon uppoaa tällä kaudella pallo jos toinen. Maanantaina Thibaut Courtois joutui kaivamaan pelivälineen rysästä jo viidennelle minuutilla, Santi Comesanan alakulmavedon jälkeen.

OptaJose

@OptaJose
2 - #RealMadrid ⚪️⚪️ have kept only two clean sheets in their 13 games in @LaLigaEN 2022/23, their lowest tally at this stage of the season since 2013/14, also under Carlo Ancelotti (W10 D1 L2). Hole.

Marco Asension kaaduttua reilun puolen tunnin pelin jälkeen boksissa vieraille odotettiin rangaistuspotkua, jota ei tuntunut vihellettävän. Hetken kuluttua tutkittiin kuitenkin VAR-nauhoitteita ja erotuomari Juan Martinez Munuera osoitti täplää. Tasoitusosuma merkittiin Luka Modricin nimiin.

Vain neljä minuuttia edellisestä, ja Real suoritti toisen maalia kohti suuntautuneen yrityksensä; Eder Militaon kulmapotkutilanteen pusku vei vieraat johtoon.

Militaon maalista puolestaan ehti kulua vain kolme minuuttia, kun kotijoukkue tasoitti pelin jälleen. Alvaro Garcia 2-2 -osuman tekijänä.

Rayolle tarjottiin johtoasemaa, Dani Carvajalin käsivirheen seurauksena tuomitusta rankkarista. Oscar Trejo ei kuitenkaan onnistunut Courtoisin ohittamisessa. Rankkari kuitenkin uusittiin, eikä 34-vuotias missannut toistamiseen; 3-2.

Tovia ennen rankkaritilanteita Rayo-luotsi Andoni Iraola oltiin ajettu suoralla punaisella ulos toimipisteeltään.

Ottelulle osoitettiin muhkeat kahdeksan lisäminuuttia, ja pelikello kerkesi lopulta jotakuinkin 100 minuuttiin. Rayon juhlia jatkot eivät pilanneet; lopputulos 3-2.

13 pelatun kierroksen jälkeen Real Madrid on sarjataulukon kakkosena, kaksi pistettä Barcelonaa perässä. Rayo Vallecano nousi kahdeksanneksi.