Marcos Alonso siirtyi elokuussa Chelseasta Barcelonaan.

Alonso sai mukavasti vastuuta Mestarien liigan lohkovaiheessa, mutta La Ligassa Alonso on päässyt vain kolmesti avauskokoonpanoon. Alonso taistelee peliajasta Alejandro Balden ja Jordi Alban kanssa.

Sport haastatteli Alonsoa, joka kertoi kannattaneensa lapsuudessaan Barcelonaa. Alonson isä pelasi urallaan Atléticossa ja Barcelonassa. Alonso on Real Madridin kasvatti ja pelasi yhden ottelun seuran edustusjoukkueessa.

– Toiveeni on ollut läpi urani pelata Barcelonassa samalla tavalla, kuten isänikin. Kannatin Barcelonaa lapsuudessani. Ehkä tämä oli riskialtis siirto, koska poistuin mukavuusalueeltani, mutta projekti on hieno ja se motivoi minua paljon. Olin ollut niin pitkään poissa Espanjasta, että La Ligassa pelaaminen ennen urani loppumista houkutti minua.

Alonson sopimus kattaa vain kuluvan kauden, mutta hän haluaisi edustaa Barcelonaa pidempäänkin.

– Toivottavasti voin olla täällä pitkään. Olen Barcelonassa hyvin onnellinen. Jatkoa voidaan miettiä tulevaisuudessa. Nyt olen keskittynyt siihen, mitä kentällä tapahtuu. Kesä oli hieman stressaava, mutta toisaalta toinen vaihtoehto oli jäädä Chelseaan. Tunsin itseni siellä tärkeäksi. Olin siellä monta vuotta, eikä sinnekään jääminen olisi ollut huono vaihtoehto.