2010-luvun jälkimmäisellä puoliskolla Barcelona ehti hukata vuosituhannen alun upean tarinan tärkeimmät opetukset. Koneisto pyöri tovin vanhalla vauhdillaan, mutta viimeistään Lionel Messin lähdön myötä realiteetit iskivät silmille. Joukkue pelaa nyt toista kautta perätysten Eurooppa-liigaa.

Barcelona on yrittänyt ostaa tiensä takaisin kirkkaimmalle huipulle, ja Gerard Piquén eläköityminen tietää lisäsäästöjä kassaan. Se aikoo Diario Sportin mukaan kohdentaa varat Manchester Cityn tähden Bernardo Silvan hankintaan.

Barcelona yhdistettiin viime kesän siirtoikkunassa Silvaan, mutta seura ei kyennyt vielä silloin saamaan riittävästi rahoja kasaan. Nyt se suunnittelee yrittävänsä tammikuussa uudestaan. Silvan, 28, markkina-arvo huitelee hieman lähteestä riippuen noin 80–90 miljoonassa eurossa. Tiettävästi hän haluaisi siirtyä Barçaan.