Barcelona pelaa Eurooppa-liigaa kevätkauden 2023, mutta sekään ei estä seuraa unelmoimasta Lionel Messin paluusta.

Katalaanilehti Sport kertoi eilen lauantaina, että Barça suunnittelee yrittävänsä Messin hankkimista jo tammikuussa. Aikeen toteuttamista jouduttavat LaLigan asettamat palkkarajoitukset, jotka estävät Barcelonalta viime kesän kaltaiset kulutusjuhlat. Talouden sääntely ei koske vielä tulevan talven siirtoikkunaa vaan vasta kesää 2023.

Sport huomauttaa, että huimavireisen Messin houkuttelu takaisin Barcelonaan kävisi vaivatta ehkä Pro Evolution Soccerin vanhassa ”Master Leaguessa”, mutta todellisuus on toinen. Paitsi että Messin edustama Paris Saint-Germain pelaa aidosti Mestarien liigan voitosta, niin hän myös keskittyy toistaiseksi täysillä Qatarin MM-kisoihin, eikä ajattele sen pidemmälle.

Merkit viittaavat siihen, että Barcelonan päättäjät saavat taas tehdä taikojaan saadakseen Messin ”kotiin”. Blaugranan talouden liikkumavara on pieni, ja joukkue on isoja seuroja vastaan ollut lähinnä perässä juoksija. Kaikkeen toimintaan vaikuttaa sekin, että Barcelonan ja PSG:n väliset suhteet eivät ole hyvällä tolalla.

Vaikka konkreettiset askeleet ovat ottamatta, Barcelonan puheenjohtaja Joan Laporta on julkisesti todennut, että hän haluaisi Messin päättävän pelaajauransa Camp Noulla.