Ei ole puhdasoppista urheilua. Kaikkein yksinkertaisimmissakin lajeissa ylletään huipulle eri keinoin ja eri tyyleillä. Jalkapallossa tämä tulee, jos ei selviten, niin ainakin selvästi esiin.

Nuori keskikenttäpelaaja Xavi Simons on ensimmäisellä PSV-kaudellaan murtautunut kansainväliseen eturiviin. Vasta 19-vuotias hollantilainen oli jälleen loistovedossa, kun valioliigaseura Arsenal kaatui Eurooppa-liigassa torstaina. Kuluva kausi saattaa jäädä hänen ainoakseen PSV:ssä, sillä Euroopan jättiseuroilla löytynee käyttöä hänen kaltaiselleen syömähampaalle.

Osa saattaa muistaa, että Simons kuuluu La Masian kasvatteihin. Pieni kohahdus kuului, kun hän vuonna 2019 päätti siirtyä Barcelonan organisaatiosta ökyjoukkue Paris Saint-Germainiin. Ranskassa palkkaa tippui tilille kolmessa vuodessa kolme miljoonaa euroa mutta otteluita edustusjoukkueessa vain 11.

Arsenal-ottelun jälkeen Simonsilta kysyttiin, eroavatko Barcelonan ja PSG:n harjoittelufilosofiat jollain tapaa toisistaan.

– Saat uskoa, että Barçassa ei oikeastaan tehdä töitä kuntosalilla. He treenaavat pallolla mutta eivät salilla. Kun tulin Paris Saint-Germainiin, huomasin eroavaisuudet, sanoi Simons ESPN:lle.

– Pariisissa elämä on tyystin toisenlaista. Ligue 1 on fyysisesti ankara kilpailu. Sitten sinun täytyy suojella itseäsi, ja [sen oppiminen] oli yksi tavoitteistani. Koolla ei ole väliä vaan voimalla. Olin 16-vuotias, kun saavuin PSG:hen.