Meksikolaisen Javier ”Chicharito” Hernándezin unelma täyttyi kahdeksan vuotta sitten, kun hän pääsi kauden mittaiselle lainasiirrolle Real Madridiin. Ajasta Los Blancosissa jäi muistoksi yhdeksän maalia, joista varmasti kuuluisin on Atlético Madridin kaatanut voitto-osuma Mestarien liigassa. Edellisen kahden vuoden ajan Chicharito on edustanut yhtä MLS-liigan tunnetuimmista joukkueista, Los Angeles Galaxya.

Star+:lla pidetyssä haastattelussa Hugo Sánchezin kanssa Chicharito muisteli Real Madridissa viettämäänsä vuotta.

– Kun saavut Madridiin ja olet Real Madridin pelaaja, tunnet ennen seuran kauneutta, ennen kaikkea, vaatimuksen voittaa heti ensimmäisestä sekunnista lähtien. Tunnet voittamisen kulttuurin. Kukaan ei odota mitään vähempää kuin voittoja, sanoi Chicharito.

Chichariton kokemusten perusteella odotukset merkitsevät molemminsuuntaista työtä Realissa. Koska pelaajissa edellytetään tapahtuvan jatkuvaa kehitystä kovan paineen alla, heitä myös kohdellaan hyvin. Seuran tekemät käytännön toimenpiteet mahdollistavat menestyksen ja lisäävät työntekijöiden mukavuutta.

Chicharito ei ehkä saanut jatkosopimusta kaudelle 2015–16, mutta hän tiedostaa, kuinka tärkeältä hänen Atletia vastaan tekemänsä maali tuntui tuolloin kevätkaudella 2015.

– [Se johtuu] siitä, mitä se maali Mestarien liigan puolivälierissä edusti: syöttö Cristiano [Ronaldolta]; mahdollisuuteni pelata ottelu alusta loppuun; meillä oli alla kaksi vuotta kestänyt jakso, jona aikana emme olleet onnistuneet voittamaan Atléticoa 90 minuutin puitteissa; se draama ja intensiteetti, jos kaikki ratkaistaisiin jatko-ottelussa ja niin edelleen.