Villarreal tiedotti tiistaina tehneensä Quique Setiénin kanssa puolitoistavuotisen sopimuksen. Setién saapuu Villarrealiin Unai Emeryn korvaajaksi. Emery siirtyi kesken kauden Aston Villan peräsimeen.

Setién ehti olla työttömänä reilun kahden vuoden ajan saatuaan potkut Barcelonasta elokuussa 2020.

64-vuotias Setién on hylännyt useita tarjouksia viime vuosina, ja totesi keskiviikkoisessa lehdistötilaisuudessaan, että olisi mahdollisesti lopettanut valmentajauransa, jos Villarreal ei olisi ottanut häneen yhteyttä.

– Minulle soitettiin maanantaina neljältä päivällä. Olin lähdössä pariksi viikoksi matkalle Dubaihin. Puhelin soi ja siellä vastasi Fernando (puheenjohtaja Roig). Puolitoista tuntia myöhemmin olin Bilbaon lentokentällä ja matkustin tapaamaan puheenjohtajaa.

Setién ei osannut odottaa Villarrealin yhteydenottoa.

– Tämä oli jotain odottamatonta. Aluksi oletin koko asiaa vitsiksi. En tiennyt Villarrealin tarvitsevan valmentajaa. Muutin mielipiteeni viidessä sekunnissa. En olisi välttämättä palannut valmentamisen pariin, ellen olisi saanut tätä mahdollisuutta.