Barcelonan entinen keskikenttäpelaaja Andrés Iniesta on osoitus siitä, että masennukseen voi sairastua kuka tahansa.

Nykyisin Vissel Kobea edustava Iniesta, 38, on yksi Barcelonan historian rakastetuimmista ja menestyneimmistä pelaajista. Hän edusti Barcelonaa lähes 700 ottelussa ja voitti Blaugranan kanssa kaikkiaan 30 pokaalia ennen kuin siirtyi Japaniin neljä vuotta sitten.

Iniesta kertoi Wild Project -podcastissa, että hänen masennuksensa sai alkunsa, kun hänen hyvä ystävänsä, Espanyolia edustanut puolustaja Daniel Jarque menehtyi vuonna 2009 sydänkohtaukseen vain 26-vuotiaana.

– Päätin puhua mielenterveydestäni, kun olin vaikeuksissa. Tiedän, että olen julkisuuden henkilö, mutta minun oli sanottava asiat niin kuin ne olivat. En koskaan ajatellut, että ihmiset kutsuvat minua hulluksi tai heikoksi.

– Kun kamppailin masennuksen kanssa, päiväni nautinnollisin osa oli se, kun otin pillerini ja menin illalla nukkumaan. Menetät ilon elämästä, kaikesta. Halasin vaimoani, mutta se tuntui kuin halaisi tyynyä. Et tunne mitään.

– Käyn edelleen terapiassa, koska minun on saatava rauha itseni kanssa. Kuuntelen mielelläni ammattilaisten puhetta mielenterveydestä ja masennuksesta.

– Lopulta elämä opettaa, että masennus ja mielenterveys voivat vaikuttaa keneen tahansa. Kyse ei ole aineellisista asioista. Minulla olisi voinut olla kaikki maailman autot ja kaikki, mitä halusin, ja silti on vaikeaa kohdata elämän ongelmat. Aivoja on treenattava.