Barcelonan puheenjohtaja Joan Laporta olisi halunnut Andrea Pirlosta joukkueen päävalmentajan, mutta pelaajien reaktio sai hänet muuttamaan mielensä, kertoo Diario Sport.

Seuralegenda Xavi nimitettiin Barcelonan peräsimeen viime vuoden marraskuussa Ronald Koemanin saatua potkut, mutta Pirlo, 43, oli Laportan alkuperäinen ykkösvaihtoehto.

Pirlo oli tuolloin ehtinyt työskennellä päävalmentajana vain yhden kauden ajan. Hänet nimitettiin kesällä 2020 Juventuksen reservijoukkueen valmentajaksi Italian kolmanneksi korkeimmalle sarjatasolle, mutta hänet nostettiinkin vain yhdeksän päivää myöhemmin torinolaisten edustusjoukkueen puikkoihin.

Juventus voitti Pirlon alaisuudessa Italian cupin ja Italian Supercupin, mutta se putosi Mestarien liigasta jo neljännesvälierissä ja valahti Serie A:ssa neljännelle sijalle, mikä päätti Juventuksen yhdeksän vuotta kestäneen mestaruusputken.

Laporta näki Pirlossa samanlaista potentiaalia kuin Frank Rijkaardissa, joka saapui aikoinaan Barcelonaan toimittuaan päävalmentajana vain muutaman vuoden ajan vaihtelevalla menestyksellä. Barcelonassa Rijkaard johdatti joukkueensa kahdesti La Ligan mestariksi ja kertaalleen Mestarien liigan voittoon.

Sportin mukaan Laporta kutsui Barcelonan neljä kapteenia ja kolme muuta vaikutusvaltaista pelaajaa luokseen syömään. Siellä hän selitti pelaajille, että Koeman saisi kenkää ja tilalle palkattaisiin Pirlo.

Nähtyään pelaajien innostuksen puutteen ja epäilykset Pirloa kohtaan Laporta noudatti lähipiirinsä neuvoja ja päätyi lopulta nimittämään Xavin.

Nykyisin Pirlo valmentaa turkkilaista Fatih Karagümrükia ja Xaville tuli hiljattain täyteen 50 ottelua Barcelonan päävalmentajana.