Thibaut Courtois pelasi loistavan viime kauden, mutta se ei riittänyt Ballon d’Orin voittoon.

Courtois jäi äänestyksessä seitsemänneksi. Real Madridin maalitykki Karim Benzema voitti Ballon d’Orin.

Courtois pettyi äänestystulokseen, ja näkee Ballon d’Orin voittamisen maalivahtina mahdottomana.

– Näen sen mahdottomana. Maalivahdille Ballon d’Orin voittaminen on mahdotonta. En tiedä, voiko maalivahti tehdä enemmän kuin minä tein viime kaudella. Aluksi haluan sanoa olevani hyvin onnellinen Benzeman puolesta. Vaikuttaa siltä, että maalin tekeminen on arvokkaampaa kuin sen torjuminen. Kun katsot logiikkaa, millä äänet annetaan, tiesin, ettei minulla olisi mahdollisuuksia olla korkealla äänestyksessä tai varsinkaan voittaa palkintoa, Courtois totesi El Larguerolle.

– En sano, että minun olisi pitänyt voittaa Ballon d’Or, mutta voitin La Ligan ja Mestarien liigan. Joukkue voitti torjuntojeni ansiosta ja jäin seitsemänneksi. En ollut edes kolmen joukossa. Kymmenen joukossa ei ollut edes yhtäkään puolustajaa.

Pelaajaurallaan muun muassa Real Madridia ja Valenciaa edustanut entinen huippumaalivahti Santiago Cañizares on Courtois’n kanssa samaa mieltä.

– Courtois loisti upeasti Mestarien liigassa. Emme muista parempaa suoritusta Mestarien liigan finaalissa, eli vuoden tärkeimmässä ottelussa. Ja hän jäi seitsemänneksi äänestyksessä. Lisäksi jotkut korkeammalle sijoittuneet pelaajat ovat joutuneet nostamaan kädet ilmaan ihmetellessään Courtois’n torjuntoja heidän laukauksiinsa.

– Kaikki näyttää siltä, ettei maalivahdille anneta samaa asemaa loistaa kuin muille pelaajille. En kyseenalaista Benzeman Ballon d’Oria, mutta kyseenalaistan sen, miksi maalivahdin pelipaikka on aliarvostettu mediassa. Ja Ballon d’Or jaetaan sen perusteella. Meidän on annettava maalivahdeille heidän ansaitsema arvostus. Emme voi uskoa Ballon d’Orin olevan jalkapallon Raamattu, Cañizares muistutti Marcalle.